BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  GÜNCEL

Doğumu sıfır sıfır Şubat

İsimlerin yanlış yazıldığını duyduk ama böylesi hatalar dünyada bir ilk! İşte birbirinden ilginç hatalar;

Abone ol

Onun doğum günü "00.02.1941"... Bu hata, 1 Şubat 1941 doğumlu olan Durana Erbil’in başına bir iş açmamış ama nüfus idaresi gibi hassas bir noktada görev yapan memurlarımızın da ne tür hatalar yapabildiklerine örnek teşkil ediyor.

Nüfus idarelerinde zaman zaman yapılan hatalar, insanı güldürürken muhatabın başına da olmadık işler açılmasına neden oluyor. 8 Nisan 2003’te nüfus cüzdanını Selçuklu Nüfus Müdürlüğü’nden değiştiren Durana Erbil de, kimlik kartında yapılan hatayı aradan geçen 5 yılsonunda fark etmiş. Durana Erbil’in nüfus cüzdanının ön yüzünde bulunan doğum tarihi bölümünde doğum günü ‘00’ olarak yazılmış. 

Doğum günü ‘00’ yazılı olan Durana Erbil'e ait nüfus cüzdanının üzerinde Nüfus Müdürü Ekrem Karanfil ile Fadimana Çat’ın da imzaları bulunuyor. Bu hata her iki yetkilinin de gözünden kaçmış. Nüfus Müdürlükleri’nde bundan daha komik olaylara da rastlanıyor. İşte onlardan bazıları:

DÜNYANIN EN YAŞLI GENCİ
Abdülhakim Yakut, 1990 yılında Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi’nde doğdu. Abdülkerim Yakut, oğlunun nüfus kaydını 1994 yılında yaptı. Suruç İlçe Nüfus Müdürlüğü’ne giden Abdülkerim Yakut, kayıt başvurusunda bulundu. Nüfus kimliğini yazan memur Mehmet Çakmak, 1990 yılında doğan Abdülkahim Yakut’un doğum tarihini 990 olarak kayıt etti. Veriliş tarihi olarak kimlikte 994 yılı belirtildi. Mehmet Çakmak adlı nüfus memurunun bu hatası, Nüfus Şefi Mehmet Aslan’ın da gözünden kaçtı. Nüfus müdürü adına kimlik onayı veren şef Mehmet Aslan, hatayı fark etmedi. Böyle olunca Abdülhakim Yakut, resmi olarak dünyanın en yaşlı genci oldu.

KADIN OLDUĞUNU İSPATLAMASI GEREKTİ
Yozgat Yerköy’deki nüfus kütüğünde, memurun hatası nedeniyle cinsiyet bölümüne ‘kadın’ yerine ‘erkek’ yazılan Emine Yüce, pembe nüfus kağıdı alsa da çocuğunun babası 27 yaşındaki Özgür Çakmak’la evlenememiş, eşinin sosyal güvencesinden yararlanamamıştı. Hatanın düzeltilmesi için İzmir 4’üncü Asliye Hukuk Mahkemesi’nde dava açıldı, mahkeme Emine Yüce’nin kadın olduğuna karar verdi.

Memleket