BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Doğulu kadın için AB'den 3 milyon Euro

Töre cinayeti, berdel, şiddet gibi sorunlarla anılan doğulu kadınların statüsünü güçlendirmek için 3 milyon euro harcanacak.

Abone ol

Türkiye’nin az gelişmiş bölgelerindeki kadının statüsünü geliştirmek için Avrupa Birliği (AB) tarafından 30 ilde uygulanacak hibe programında 3 milyon Euro harcanacak.

Avrupa Birliği tarafından desteklenen 'Kadınların ve Kadın Sivil Toplum Kuruluşlarının Güçlendirilmesi Hibe Programı'na Doğu, Güneydoğu Anadolu ile Doğu Karadeniz bölgesindeki 30 il alındı.

Bölgelerde desteklenecek projelerle, kadının sosyal statüsünün iyileştirilmesi ve bu yolda kadının toplumsal rolünün artırılmasının hedeflendiğini açıklayan Vali Yardımcısı Mehmet Gök, hibe programı tekliflerinin 30 Nisan'a kadar devam edeceğini bildirdi.

Tek kişilik projelere 15 bin, ortak projelere ise 100 bin Euro'ya kadar hibe desteği verileceğini anlatan Mehmet Gök, proje hazırlayacak kadınlara yardımcı olunması amacıyla bu illerde birer büro oluşturulduğunu belirtti.
Erzurum'daki kadın sivil toplum kuruluşlarının hazır bulunduğu toplantıda Vali Yardımcısı Mehmet Gök, "Kadının sosyal, ekonomik ve politik statüsünün geliştirilmesi hedeflenmektedir. Bölgelerde desteklenecek projelerin kadının sosyal statüsünün iyileştirilmesi ve kadının toplamsal yönünün artırılması amaçlanıyor. 6- 18 ay süreli projelere ulusal ve yerel STK'lar başvurabilecek. Yerel yönetimler, meslek odaları, sendikalar da hibe programından yararlanabilecek" diye konuştu.