BIST 9.774
DOLAR 34,04
EURO 37,81
ALTIN 2.800,30
HABER /  GÜNCEL

Doğuda terör operasyonları

Doğu'da oeprasyonlar sürüyor... Bingöl'ün Yayladere ilçesinde 5, Şırnak'ta 1 terörist etkisiz hale getirildi.

Abone ol

Bingöl'ün Yayladere ilçesinde 5, Şırnak'ta 1 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Bingöl'ün Yayladere ilçesi dağlık arazi kesiminde güvenlik güçleri ile PKK/Kongra-Gel terör örgütü mensupları arasında çıkan çatışmalarda bugün 2, dün 3 terörist silahları ile birlikte etkisiz hale getirildi.

Şırnak'ın Merkez ilçesi dağlık arazi kesiminde, dün, güvenlik güçleri tarafından yapılan arama tarama faaliyeti esnasında, terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada, bir terörist, bir adet RPG-7 roketatar silahı ve beş adet mühimmatı ile birlikte etkisiz hale getirildi.

Aynı bölgede bir adet tuzaklanmış patlayıcı madde düzeneği, iki adet el bombası, muhtelif patlayıcı madde, iki adet Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, çok miktarda mühimmat ve tıbbı malzeme de ele geçirildi.

Açıklamada, dün Diyarbakır'ın Lice ilçesi dağlık arazi kesiminde bir adet RPG-7 tanksavar mühimmatı, bir adet el bombası, bir adet akü ve bol miktar yaşam malzemesi, Bitlis'in Merkez ilçesi dağlık arazi kesimde ise tuzaklanmış patlayıcı madde düzeneği bulunduğu, düzeneğin yerinde imha edildiği bildirildi.