BIST 10.852
DOLAR 32,66
EURO 35,44
ALTIN 2.511,53
HABER /  GÜNCEL

Doğuda kar lapa lapa yağdı

Yurdun çeşitli bölgelerinde yaşanan kar yağışı vatandaşları hazırlıksız yakaladı. Kar bzı yerlerde 15 santim.

Abone ol

Bitlis'in Ahlat ilçesinde kar kalınlığı 15 santimetreyi bulurken yüksek kesimlerde daha fazla olduğu belirtildi.

Özellikle Ahlat'ın yüksek kesimlerinde kar yağışının etkisi daha fazla görüldü. Baharın ortasında gelen kar vatandaşları hazırlıksız yakaladı. Dün yeşillere bürünen ilçe bugün nisan ayın ortasında beyazlara büründü. İlçe esnafı işyerlerinin önünde kartopu oynayarak güne neşeli başladı. Manavların önündeki yeşil bitkiler ise kar ile bütünleşince güzel manalar ortaya çıktı.

İlçede şehir içi ulaşımda aksaklıklar meydana gelirken, bazı öğrenciler okula gidemedi. Köylere hizmet götürme birliği yetkilileri ise ilçeye bağlı 26 köyün ulaşıma kapandığını bildirirken, kar yağışının durmasının ardından yol açma çalışmalarına başlayacakları belirtildi.

KARS'TA KAR 10 CM

Kars'ta dün akşamdan itibaren etkili olan kar yağışı kenti beyaza bürürken, il merkezinde kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı.

Kars'ta dün akşamdan bu yana etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiledi. İş yerlerinin önündeki kar birikintilerini temizleyen vatandaşlar, nisan ayına gelinmesine rağmen kar temizlemekten yakınırken, kar yağışına en çok sevinen çocuklar ise kardan adam yapmaya koyuldu.

MUŞ'TA KAR YAŞAMI OLUMSUZ ETKİLİYOR

Muş'ta dün gece başlayan ve aralıklarla etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Havaların ısınmasını bekleyen vatandaşlar şehri beyaza bürüyen kar sebebiyle şaşırırken, uzun yıllardan beri nisan ayında kar yağışının yaşanmadığına dikkat çekildi.

Muş'ta etkili olan kar yağışının ardından, şehir merkezinde 10 santimetreye ulaşan kar kalınlığının yüksek kesimlerde 25 santimetreye ulaştığı açıklandı.

VAN'DA LAPA LAPA KAR

Van'da sabah saatlerinde aniden bastıran lapa lapa kar yağışı vatandaşları hazırlıksız yakaladı. Kısa süren kar yağışı, daha sonra yerini güneşli havaya bıraktı.
Uzun zaman sonra Van nisan karı ile tanıştı. Sabahın erken saatlerinde vatandaşlar, lapa lapa yağar kar altında işyerlerine gitmeye çalıştılar. Aniden bastıran kar yağışı kimi vatandaşları hazırlıksız yakalarken, kimileri ise şemsiyelerini yanlarına getirerek kar yağışından korunmaya çalıştı.