BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

Doğru yorum İnternet Haber'deydi

"Zina yasası AB'ye karşı koz olarak mı kullanıldı?" Türkiye, bu sorunun cevabını arıyor. Oysa yazarımız Dilek Yaraş, bu sorunun cevabını günler önce vermişti.

Abone ol "Zina yasası AB'ye karşı koz olarak mı kullanıldı?" Türkiye, bu sorunun cevabını arıyor. Oysa yazarımız Dilek Yaraş, bu sorunun cevabını günler önce vermişti.

Dilek Yaraş, Türkiye'de medyanın olayı çok farklı bir kulvarda tartıştığı ve, "Zina geldi, AB hayali sona erdi"  dediği bir dönemde, "Zinai komedya!" başlıklı haberinde, Erdoğan'ın bu yasayı koz olarak kullanacağını iddia etmişti.

Erdoğan'ın o dönem Brüksel'e yapacağı ziyarete dikkat çeken Yaraş, "TCK, ya başladığı hızla parlamentodan aynen geçerek 6 Ekim’den önce yasalaşacak ya da söylendiği gibi Aralık ayına ertelenecek ve son ana kadar da AB’ye karşı koz olarak elde tutulacak.

Başbakan’ın 23’ünde Brüksel’e giderek hasımlarımıza, pardon hısımlarımıza, zina’yı anlatma planı ve ’’ Türkiye, AB'ye tam üyelik için Aralıkta müzakere tarihi alırsa, TCK Tasarısı, zina konusunda ek yapılmadan da yasalaştırılabilir. Müzakere tarihi, hükümetin bu konuda anlayış görmesini kolaylaştıracaktır.’’ sözleri ikinci alternatife daha çok şans tanır nitelikte."
diyerek konuyu özetlemiş, ve yazısını şu can alıcısı sözlerle noktalamıştı:

"Sanki; TCK’yı geri çekerken böyle bir niyeti yoktuysa bile, kamuoyunun ve AB’nin tepkilerini görünce, ’’ Fena fikir değil aslında. Biz bu ’’zina’’ tartışmasını AB’den gün alana kadar gündemde tutalım. Hem elimizde AB’ye karşı bir koz olur hem de içerde ve dışarda, dipte ve tepede dikkatlerin o konuya odaklanmasını sağlar.’’ der gibi Erdoğan.
Dilek Yaraş'ın satır satır doğru çıkan o yazısını okumak için tıklayın