Kağıt ve matbaanın öldüğü, İnternet medyasının gazete tirajlarını mum gibi erittiği şeklindeki haberlere Aydın Doğan katılmıyor.
Abone olDoğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan, 20 yıl önce 'Dijital Devrim' başladığında, 'kağıt ve matbaa ölüyor' kehanetinde bulunulduğunu belirterek, 'Hayır ölmeyecek. İspatı, gazetelerin, kitapların başarısıdır. Gutenberg yaşıyor, kağıt yaşıyor. Dijital devrim de ilerliyor. Zaten dünyanın güzel geleceği de bu beraberliklere bağlı' dedi.
TÜYAP Fuar Merkezi'nde düzenlenen 10'uncu Uluslararası İstanbul Matbaacılık ve Kağıt Endrüstrisi Fuarı'na katılan Doğan, Osmanlılara matbaanın 250 yıl gecikmeyle geldiğini belirterek, 'Belki de bu yüzden biz herkesten çok çalışarak arayı kapatmanın heyecanını yaşıyoruz' diye konuştu.
Gutenberg'in matbaayı bulmasıyla bilgi, belge, haber yazının küçük bir grubun tekeli olmaktan çıkıp herkese ulaştığını belirten Doğan, şunları söyledi: ''Zaman zaman şöyle düşürürüm, Gutenberg Usta ünlü 'Söz uçar yazı kalır' deyişini ispatlamak için çabaladı ve sonunda aydınlatma çağını başlattı.
Kağıt, papirüsten bu yana mesleğimizin en önemli hammaddesi, matbaa ve kağıdın tarihi insanlık ve uygarlık tarihiyle paralellik gösteriyor. Ben biri İngilizce, 8 günlük gazete, değişik alanlarda aylık ve haftalık 24 dergi ve çeşitli kitaplar yayınlayan bir grubun yönetim kurulu başkanı olarak kağıt ve makinalardaki gelişmelerle yakından ilgileniyorum.
Bu gelişmiş makinalarla kaliteli kağıda basılan her haber ve yazı okuma zevkini arttırma çabamızın yanı sıra, okura gösterdiğimiz saygının da bir göstergesidir. Biz bugün bu makinaları kullanarak Türkiye'nin sesini, düşüncesini ülkemizin dışında da Almanya'dan Amerika'ya dünyanın dört bir yanına ulaştırıyoruz.''
İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş da, bir ülkede matbaa ve baskı sanayinin gelişiminin o ülkenin ne kadar ileri olduğunun göstergesi olduğunu söyledi. Fuarın açılışına, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin, Hürriyet Gazetesi Yayın Danışmanı Doğan Hızlan ve TÜYAP Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Ünal katıldı. Doğan, Yalçıntaş ve Ünal'la birlikte kurdelasını keserek açtığı fuarı dolaştı. Fuarda, Türkiye'deki en eski matbaa makinası olan 1904 yapımı Heidelberg baskı makinasıyla bir gösteri yapıldı.