BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  POLİTİKA

Doğalgazlı otobüsler Ankarada

Ankara'ya doğal gazlı otobüslerin ilk 20'si geldi Başkan Gökçek en büyük filo bizim olacak dedi.

Abone ol

Ankara Büyükşehir Belediyesinin aldığı 400 doğal gazlı otobüsten 20'si törenle sefere başladı.

Altınpark Belediye Evi'nde düzenlenen törende konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 2007 yılı Ocak ayı sonuna kadar toplam 400 doğal gazlı otobüsün hizmete gireceğini söyledi. ''Avrupa'nın en büyük doğal gazlı otobüs filosunu kuruyoruz'' diyen Gökçek, otobüslerin, çevre kirliliğinin önlenmesine büyük katkı sağlayacağını belirtti.

Gökçek, 2 körüklü, 240-260 kişi kapasiteli ''metro-bus''ların alımı için de 26 Ekim 2007'de ihaleye çıkacaklarını ifade ederek, alınacak 100 ''metro-bus'' ile Ankara'nın ulaşımının daha da rahatlayacağını söyledi. ''Metro-bus''ların ana hatlarda çalışacağını kaydeden Gökçek, eski otobüslerin de yan semtlerden servis otosu gibi hizmet vereceğini anlattı. Gökçek, ''metro-bus''ların 2 yıla kadar Ankara caddelerinde görülebileceğini bildirdi. Törenin ardından Gökçek, otobüslerden birini kullanarak, kısa bir tur attı.

TANESİ 138 BİN AVRO

Ankaralıların hizmetine giren yeni doğal gazlı otobüsler, sessiz, çevreci, yolcu konforunu ön planda tutan ve ekonomik özelliklere sahip. MAN Otobüs firmasının Ankara fabrikasında üretilen otobüslerin tanesi 138 bin avro.

ÇÖLAŞAN'I TIKLATACAĞIM

Gökçek, yazar Emin Çölaşan'ın köşesinde yazdığı kendisiyle ilgili eleştirileri anımsatarak, ''Benden hesap sormak istiyor. Sabredememiş, sonunda yazmış. Ona bir çağrım var; gelsin televizyonda bana hesap sorsun, ben de ona soracağım. Özellikle serveti konusunda... Herkese 'tıkla' diyor, ben de onu canlı yayında tıklatmak istiyorum'' diye konuştu. Gazetecilerin, Çölaşan'ın mal varlığıyla ilgili sorusu üzerine Gökçek, ''Benim servetimi çok katlar, yanlışsa düzeltsin'' dedi.