BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

Doğalgaza şaka gibi indirim

Bu kış içimiz titredi. Doğalgaza öyle bir zam yapıldı ki değil kalorifer yakmak, yemek pişirmeye korkar olduk. Bugün gelen "müjde" ise sanki şaka gibi...

Abone ol

Doğalgaza Ocak başında yapılan zam tüm kış abonelerin belini büktü. İnsanların çoğu doğalgazı bırakıp kömüre döndü, bu kış vatandaşın içi titredi...

Ancak bugün Bakan Güler bir "müjde" verdi. Bu ay sonunda doğalgaza indirim geliyor. Mayıs başında yani havalar ısınmaya başladığında yani vatandaşın artık doğalgaza ihtiyacı kalmadığında yapılan bu indirim bir "şaka gibi" karşılandı.

Haberi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler verdi. Güler, “Bu ay sonunda doğalgaz fiyatlarında indirime gidilecek. İndirim oranı, doların paritesine göre belirlenecek” dedi.

“DOĞALGAZ FİYATI İNECEK”

Türkiye’nin enerji konusunda sorunsuz bir ülke olduğuna bildiren Güler, “1 Ocak tarihinde dünya, doğalgaz kesintisinin sıkıntısını yaşadı, biz hissettirmedik. Konutlarda doğalgazı en ucuza kullanan ülke konumundayız. Sanayideki doğalgaz fiyatında ise ucuz ülkeler arasındayız. Bu ay sonunda doğalgaz fiyatlarında indirime gidilecek. İndirim oranı, doların paritesine göre belirlenecek” diye konuştu.