BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  GÜNCEL

Dizideki YAŞAR o!

Hatırla Sevgili dizisinin Yaşar'ı gerçek hayatta Ak Partili bir vekilin kocası!

Abone ol

Hatırla Sevgili dizisinde sağ görüşlü genci oynayan saf Anadolu çocuğu Yaşar'ın Mümtazer Türköne'nin hayatından yola çıkarılarak oluşturulduğu ortaya çıktı. 

‘Dizide Yaşar’dan sorumlu danışmanım.’ diyen Mümtaz’er Türköne, “Gençliğimde ben de militandım. Yaşar dünyanın fikirle değişeceğine inanan biri. İşte o benim.” diyor.

YAŞAR'DAN BEN SORUMLUYUM

Yaşar’la ilgili sahnelerde diyalog önerilerinde bulunuyorum. Ben biraz da dizide Yaşar’dan sorumlu danışmanım. O dönemlerde ben de militandım. Gençlik lideri deniyor bizim gibilere. Sonra Genç Arkadaş diye bir dergi vardı, onu hazırlıyordum. Kavga devam ederken ben yazma çizme işleriyle uğraşmaya başladım.

İŞTE O BENİM

Yaşar, fikrî problemleri olan, dünyanın fikirle değiştirileceğine inanan birini temsil ediyor. O işte benim. O dönemlerde ‘kavga var, hadi gidelim’ denildiği zaman herkes gelirdi peşinizden, ama ‘fikri tartışmalar yapalım ya da dergileri taşıyalım’ dediğinizde kimseyi bulamazdınız. Solda da, sağda da durum aynıydı. Dolayısıyla gençler kavga ederek, dövüşerek bir şeyleri değiştireceklerine otomatik olarak inanıyorlardı, oysaki dünya düzenini ören fikirdir. Fikirle bir şeylerin değişeceği imajı dizide Yaşar’la anlatılıyor.

BENİM DE SOL GÖRÜŞLÜ SEVGİLİM VARDI

Vardı, sol görüşlü bir kızdı. Menekşe gözlüydü, kumraldı ve çok güzeldi. İdeolojik kamplaşma ve kutuplaşmalar ortaya çıktıktan sonra ayrıldık, ‘faşist oldum’ diye bana çok kızdı. Ayrılmayı bir kenara bırakın birbirimize düşman olduk. Solcu gençlerden biriyle görüşmeye başladı. Olaylar sırasında karşılıklı sloganlar atardık. Benim karşıma geçer, en önde bağırırdı. 

Bir gün hiç unutmuyorum, çok gergin bir atmosferdeyiz, kavga çıkmak üzere… Kimse yerinden kıpırdamaya cesaret edemiyor, o kadar insanın arasından, o geldi, arkamdan yumrukladı beni. “Pis faşist, pis faşist” dedi. Arkamı döndüğümde menekşe gözleriyle karşılaştım, o gözler hâlâ aklımdadır.


Kaynak: Zaman