BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22

Diyarbekir Müslüman şehirdir

Dünyanın yedi hikayesi varsa yedisi de Diyarbekir üzerinedir galiba .Nedenine gelince...

Dünyanın yedi hikayesi varsa yedisi de Diyarbekir üzerinedir galiba.

Nedenine gelince birincisi Müslüman şehir, ikincisi ise Kürt şehri oluşudur.

İslami değerleri üzerinde 50 yıllık Kemalist laik devlet okulları sayesinde verdiği defolu eğitimiz katkılarıyla İslami hassasiyetini kaybeden bir nesil yetiştirdi.

Kürtlüğe gelince HDP/PKK aracılığıyla Kürt kültürünü sindirmeye çalıştılar. Önce namus anlayışını değerden düşürdü, sonra Kürt Kültürünü hırpalayarak Büyüğe karşı saygıyı küçüğe karşı sevgiyi yok ettiler. Ötekiye karşı tehdit ve saygısızlığı moda haline getirdiler.

Bunu yaparken de Kürt haklarını perde olarak kullandılar, Asıl Kürt haklarını ise kendileri bir bir yok ettiler. O kadar ilerlediler ki bu zalimane saldırıları dahi kınamaktan uzak bir duyarsız halk oluştu.

Baksanıza bir şeyler istedikleri gibi gitmiyor diye kudurmaya başladılar. PKK insanlığa sığmayan saldırıları yapıyor, HDP’de layt açıklamalarıyla destekliyor. Halk da ibretle bu hali hafızasına kaydediyor.

Gaziantep saldırısı IŞİD’e yüklenince nasıl da sert açıklama yaptıklarına şahit oldunuz. Bie söz var “bazı Şiilerin taraftarlığı Ali’nin sevgisinden değil Ömer’e olan kinlerinden kaynaklanıyor.” Bu da o mesele bunların derdi IŞİD değil İslam’ın aleyhinde slogan atmaktir.

Kanaatim o ki, 8-10 yıldır halk bu musibetin farkına varmış, bir halkın felakete gittiği hissi ön plana çıkmış ve devlet millet tarafından tamir edilmeye çalışılıyor.

Aslında Kürt halkı 6-8 ekim olaylarıyla irkildi, bir Kürt bu kadar zalim olabilir mi diye? 7 Haziran sonrasında da HDP’nin barış ve huzura katkısı olmadığı kanaati hasıl oldu.

Şu anda halk özüne dönüyor diyebilirim. An itibariyle bölgenin muhtelif şehirlerinde beş bin kadar ilim erbabı medreselerde yetişiyor, bu gençler inşallah hakkı dillendirme adına her biri birer yıldız gibi toplumun içinde varlıkları hissedilecektir. Zalim ve edepsizler korksunlar, fakirler ve zayıflar sevinsinler diyorum.

Genel gidişat bu şekilde umut vericiyken dost düşman herkes Diyarbekir’de bir yarış halinde çalışmalarına devam ediyor.

Bir çok Parti ve oluşumların asıl aktif olarak çalıştığı Diyarbekir kendini arıyor.

HDP-DTK-İHD çalışmalarına üs merkezi durumunda olan Diyarbekir’de HÜDA-PAR ‘da genel merkez gibi burada aktif çalışıyor. Bir çok Kürt partinin de asıl çalışma alanıdır. AK Parti bu siyasi arenada, bu kadim şehre bir ayrıcalık tanımadığı halde İl Başkanının başkanlığında AK Parti teşkilatı her dönemdekinden daha aktif çalışıyor, ama istenilen düzeyde bir verim elde edilemiyor.

Bu sen genel merkezi Diyarbekir’de olan İnsan Hakları Cemiyeti çok iddialı bir şekilde açıldı, umut ediyorum zaman içinde hak ve adalete şahit olma adına varlığı hissedilecektir.

Diyarbekir; Dindar, Sadik, Cesur hemşerilerini arıyor.

Şükürler olsun ki bu ruh bu toplumda uyku halindeydi uyanmak üzeredir, bir ölseydi hallimiz nice olurdu.

Halkla birebir yaptığımız konuşmalarda vatandaşın bir arayış içinde olduğu görülüyor.

Umarım TBMM’nin hazırlık içinde olduğu anayasayla Kürt sorununu kökten çözecek ve bu halk HDP/PKK musibetinden kurtulacak.

Cumhurbaşkanı danışmanı olan bir emekli paşanın üç dakikada ortaya koyduğu çözüm teklifi hayata geçirilirse Kürt sorunun %90’ı çözülmüş oluyor. Ne politikaya malzeme yapılacak bir şey kalıyor ne de örgütü ayakta tutacak bir gerekçe.

İslam şehri Diyarbekir Ankara’yı bekliyor. Yetkililere sesleniyorum bu beklentiyi cevapsız bırakmayın!

Bu şehrin sorunlarını ancak İslam’ın değerleriyle çözebilirsiniz. Meclis bu ağır sorunları çözmek için vardır. Bilmekte fayda var ki cami cemaatiyle barışık olmayan bir zihniyetin Diyarbekir’a hüküm etme şansı yoktur. Bıktık bu seküler zihniyetin teranelerinden. Bizi sadece aldatıyorlar. Bunlar İslam ile problemi olan kimselerdir.

Bu İslam şehri olan Diyarbekir’de daha düne kadar bir çok dinin mensubu tıpkı bir Medine atmosferinde bir arada yaşarken, bu gün aynı havayı yakalamakta zorlanıyoruz.

Mutlu ve huzurlu günleri görmek, yaşamak dileğiyle.