BIST 9.774
DOLAR 34,06
EURO 37,97
ALTIN 2.801,54
HABER /  SPOR

Diyarbakırspor borç batağında

Turkcell Süper Lig'e yükselme başarısı gösteren Diyarbakırspor'da, maddi kriz sıkıntı yaratıyor.

Abone ol

Üç sezon aradan sonra yeniden Süper Lige çıkan Diyarbakırspor'da yönetim, borç nedeniyle yaşadığı sorunun çözümü için Ankara'da Diyarbakırlı siyasetçilerden yardım talep edecek.

Kulüp başkanı Abdurrahman Yakut, Diyarbakırspor'un yaşadığı ekonomik krizin yeni olmadığı, 8 yıl önceki sezondan kalan borçların bulunduğunu ifade ederek, kulübün toplam borç miktarının 15 milyon TL olduğunu söyledi. Bu borcun 7 milyon TL'sine haciz geldiğini bildiren Yakut, sorunun çözümü için temaslarda bulunmak üzere bugün Ankara'ya gideceğini belirtti.

Yakut, Ankara'da Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulkadir Aksu ve AK Parti Diyarbakır milletvekillerinin katılacağı bir toplantı yapacaklarını vurgulayarak, şöyle konuştu:

''Çalışma yaptırdık, borcumuzun yaklaşık 15 milyon TL olduğunu belirledik. Ankara'daki toplantıda kulübün yaşadığı sıkıntıları anlatıp destek isteyeceğiz. Diyarbakırspor'un bu ekonomik sıkıntıdan acilen kurtulması gerekiyor. Çünkü seneye mücadele edilecek lig Bank Asya 1. Lig değil. Rakip kulüplerle mücadele edebilmek için iyi oyuncular transfer etmek gerekiyor. Bunun için güçlü bir ekonomik yapıya sahip olmak lazım. Para olmazsa Süper Lig'de başarı beklenmez, ancak kulübümüz ne yazık ki şu an buna sahip değil.''

''YÖNETİMİ DEVRETMEYE HAZIRIM''

Başkan Yakut, kulübün başarılı olması için büyük çaba sarf ettiklerini kaydederek, ''Önemli olan Diyarbakırspor'un başarısıdır. Ekonomik olarak takımı rahatlatacak talipli varsa yönetimi devretmeye hazırım'' dedi.