BIST 9.577
DOLAR 33,99
EURO 37,84
ALTIN 2.820,96
HABER /  GÜNCEL

Diyarbakırda faciaya ramak kala

Diyarbakır'da, tahrip gücü yüksek mayın son anda bulundu.

Abone ol

Diyarbakır'ın Ergani İlçesi'nde karayoluna PKK'lı teröristler tarafından yerleştirilen tahrip gücü yüksek mayın, güvenlik güçlerinin dedektörler ve eğitimli köpeklerle yaptığı aramada fark edilerek imha edildi. Karayolunda ikinci bir patlayıcı olması ihtimaline karşı arama faaliyetleri sürürken, Diyarbakır- Elazığ karayolu uzun süre ulaşıma kaldı.

Patlamanın meydana geldiği yerde büyük bir çukur oluştu. Güvenlik birimleri karayolunda ikinci bir patlayıcı olması ihtimaline karşı arama tarama faaliyetlerini sürdürürken, olay yerine getirilen bir kepçe ile karayolu kenarında kazı çalışması yapıldı.

Diyarbakır Valiliği yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, "10 Eylül 2007 günü Elazığ- Diyarbakır demiryoluna yerleştirilen patlayıcının tespit ve imhasından sonra güvenlik güçlerince yapılan çalışmalar sonucunda, Ergani-Diyarbakır karayolu üzerinde, Kömürtaş Köyü bölgesindeki bir menfez içine de patlayıcı madde yerleştirildiğinin tespit edilmiştir. Bölgede güvenlik önlemleri alınarak bugün saat 12.00'de patlayıcı maddenin emniyet ve jandarma bomba imha ekiplerinin koordineli çalışması sonucu imha edilmiştir. Yol en kısa sürede trafiğe açılacaktır" ifadesi yeraldı.