BIST 9.774
DOLAR 34,05
EURO 37,88
ALTIN 2.799,16
HABER /  GÜNCEL

Diyarbakır Valisi'nden yorum yok

Diyarbakırspor Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Diyarbakırspor-Bursaspor maçında çıkan olaylarla ilgili konuştu.

Abone ol

Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 17. dakikada tatil edilen Diyarbakırspor-Burasaspor maçı ile ilgili olarak, "Takdir hakkı hakem heyeti ve gözlemcilerdedir. Bu konuda bir değerlendirme yapmamız uygun olmaz" dedi.

Vali Mutlu Atatürk Stadyumu'ndan ayrılırken gazetecilerin maç ile ilgili sorularına karşılık, hakemlerin verdiği bir kararın bulunduğunu ve Futbol Federasyonu'nun bunu değerlendireceğini söyledi.

Dünden beri Bursaspor yöneticilerinin ve sporcularının gelişi, yerleşecekleri otele intikalleri, otelden alınıp stada getirilmesi ve maçın başlamasına kadar geçen sürede çok yoğun güvenlik önlemleri aldıklarını belirterek, bu önlemler sayesinde en ufak bir sıkıntının yaşanmadığını vurguladı.

Maçın 15-20 dakikalık bölümünde görülen bir takım konuları hakem heyetinin kendilerine göre değerlendirdiğini kaydeden Mutlu, şöyle konuştu:

"Takdir hakkı hakem heyeti ve gözlemcilerdedir. Bu konuda bir değerlendirme yapmamız uygun olmaz. Maçın bu şekilde neticelenmesi hiç birimizin arzusu değildi. Bu konuda yorum yapmak istemiyorum. Bunu Futbol Federasyonu değerlendirir. Futbol Diyarbakır için çok önemli, ligde kalmak için mücadele eden bir takım var. Tüm Diyarbakır takımının başarı olmasını arzu ediyor ve gönülden destekliyor. Ama futbolda zaman zaman bu tip sıkıntılar yaşanıyor. Güvenlik ile ilgili konuda tamamen gözlemci ve hakemler değerlendirme yapar. Ben bu konuda bir yorum yapmak istemiyorum. Ama güvenlik açısından bu maçla ilgili çok yoğun tedbirlerimizi titiz bir şekilde aldık ve uyguladık. Sonucun böyle olması hepimiz için üzüntü verici bir durum. Çünkü biz burda dostuluğun ve sevginin kazanmasını, maçın sonucu ne olursa olsun buradan Diyarbakır'ın, Bursa'nın, futbolumuzun ve spor dünyamızın kazanmasını arzu ediyoruz."

Teknik direktör Güvenç kurtar ise hakemin başına cisim gelmesinin şansızlık olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Keşke yaşananlar Bursa'da ve burada olmasaydı. Bence tam seyircimiz durulacaktı. Şöyle bir şey var, ne olursa olsun seyircimiz hakikaten dolmuş, çok gergin, en ufak bir tahrikte bunu yapacak. 1-0 galip olsak maçın 70-80. dakikasında bir futbolcu taraftara yönelik bir el kol hareket yapsaydı, belki bundan daha kötü şeyler olurdu. Ne olurdu yine hükmen mağlup olurduk. Böyle bir taşkınlık olmasaydı, maç oynansaydı yenerdik. Çok istekli ve arzuluyduk. Olmadı ne yapalım. Bundan sonra neler olacak o önemli. Ligde kalmayı kim ne derse desin başaracağız" dedi.


BURSASPOR KAFİLESİ DİYARBAKIR'DAN AYRILDI

Diyarbakırspor-Bursaspor maçının tatil edilmesinin ardından Bursaspor kafilesi, özel uçakla Diyarbakır'dan ayrıldı.

Bursasporlu oyuncular yoğun güvenlik önlemi altında Diyarbakır Havaalanına götürüldü. Yaklaşık bir saat sonra Bursaspor yöneticileri ile Bursa'dan gelen gazeteciler stadyumdan otobüsle hava alanına geçti.