BIST 9.666
DOLAR 34,21
EURO 38,14
ALTIN 2.898,16
HABER /  GÜNCEL

Diyanetten maganda fetvası

'maganda kurşunu' sonucu ölümler üzerine Diyanet İşleri Başkanı'ndan eleştiri geldi.

Abone ol

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Bardakoğlu, "Maganda kurşunu dediğimiz, havaya kurşun atmayı marifet zanneden insanların sorumsuzca davranışlarıdır ve bu bir cinayettir" dedi

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, dün düzenlediği basın toplantısında 'maganda kurşunu' sonucu ölümleri eleştirdi. Son olarak Bursa ve Sinop'ta iki genç kızın ölmesine ilişkin soru üzerine, Bardakoğlu bu olayların cehaletten kaynaklandığını belirterek şöyle konuştu:
"İnsan eliyle işlenen o kadar çok acı var ki... Töre cinayetleri gibi bu da insanlarımızın eğitimsizliğinden ortaya çıkan bir şey. Maganda kurşunu dediğimiz de havaya kurşun atmayı marifet zanneden insanların sorumsuzca davranışlarıdır ve bu bir cinayettir. Bir insanın dolaylı, doğrudan kanını dökmek dinimizin en büyük günahlarından birisidir. Düğünlerde, sırf şenlik olsun, ortalık şenlensin, düğün sahibinin düğününe katılalım diye havaya kurşun sıkmak dahi dinen günahtır. Dinen günah, vebal ve sorumsuzluk örneğidir."
Hac organizasyonuyla ilgili bilgi veren Bardakoğlu, hacca gitmek isteyen şehit aileleri için de ayrıca kontenjan ayrıldığını belirtti.

YÖK'ü eleştirdi
Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) din kültürü ve ahlak öğretmenliği bölümlerini eğitim fakültelerine bağlama kararını da, "İlahiyat fakültelerimiz cumhuriyeti özümsemiş, çağdaş fakültelerdir" sözüyle eleştirdi.