BIST 10.852
DOLAR 32,66
EURO 35,44
ALTIN 2.511,53
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Diyanet'ten çok tartışılacak öneri

Diyanet Vakfı Müdür Ayşe Sucu'nun görevden alınmasıyla gündeme gelen Diyanet'ten bu kez de çok tartışılacak bir öneri geldi.

Abone ol

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan Başkanlık Uzmanı olarak görev yapan Dr. Mehmet Bulut, Türkiye'nin din görevlisi yetiştirme sorununu çözemediğini belirterek, din eğitimi veren kurumların Diyanet'e bağlanmasını önerdi.

Türkiye'de bütün eğitim kurumları Tevhidi Tedrisat Kanunu'na göre Milli Eğitim Bakanlığı çatısı altında faaliyet gösteriyor. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik döneminde de farklı bakanlıklarla bağlı pek çok mesleki okul yeniden Milli Eğitim Bakanlığına bağlandı.

Eğitim tek elde toplanırken Diyanet'ten gelen bu öneri şaşırttı. Diyanet İşleri Başkanlığının aylık dergisinde 'Din Hizmetlisi Yetiştiren Eğitim Kurumlarının İdaresinin Diyanet İşleri Başkanlığı'nda Olması Teklifleri' başlıklı bir yazı kaleme alan Dr. Mehmet Bulut, Diyanet'in statüsü itibariyle bir eğitim kurumu değil istihdam kurumu olduğunu ancak aynı zamanda toplumu aydınlatma görevini üstlendiğini anlattı.

Kurumun çalıştırdığı elemanların başka kurumlar tarafından yetiştirildiğine işaret eden Bulut, bu durumun sunulan din hizmetlerde birçok zorluğu beraberinde getirdiğini savundu.

Diyanet'in geçmişten bu yana bu durumdan şikâyetçi olduğunu belirten Bulut, sorunun çözümü noktasında iki önerinin öne çıktığını kaydetti.

Bunlardan birincisinin başkanlığın istihdam edeceği elemanları bizzat kendisinin yetiştirmesi olduğunu anlatan Bulut, ikincisinin de başkanlıkla mesleki din eğitimi veren kurumlar arasında ciddi bir işbirliğinin sağlanması olarak açıkladı.