BIST 10.852
DOLAR 32,66
EURO 35,44
ALTIN 2.511,53
HABER /  GÜNCEL

Diyanet minareye böyle sahip çıktı

İsviçre'de minareye getirilen yasağın yankıları sürüyor. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ise yasağa tepkisi devam ediyor

Abone ol

İNTERNETHABER

ANKARA- İsviçre minare yapımını yasakladı, Diyanet ise durumu son çıkardığı dergiyle protesto etti. Diyanet İşleri Başkanlığı dergisinin son sayısını "minare"ye ayırdı.

İsviçre'de ki minare yasağının yankıları sürüyor. Ülkede bulunan 4 minare için yapılan referandum ve arkasından gelen yasak tepkilere neden oldu. Aylık çıkarılan "Diyanet" dergisi de Aralık sayısıyla tepkisini ortaya koymuş adeta. Derginin kapağı ve iç sayfaları minare resimleriyle süslenmiş. Kapak başlığı ise "göğe uzanan şehadet parmağı minare".
 


Derginin başyazı kısmında Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu'nun çokkültürlülük üzerine yazdığı bir yazı bulunuyor. Bardakoğlu İsviçre'de yaşanan bu yasaklama olayını şöyle değerlendiyor: "Bu son olayın verdiği karamsarlık sonucu “acaba modern dünya özgürlük, barış,hoşgörü yolunda harcadığı bunca çabadan ve aldığı mesafeden vaz mıgeçiyor!” dediğimiz bir anda, dünya kamuoyundan İsviçre’deki referan-duma aklıselim, sağduyu ve din özgürlüğü adına yürekli itirazların ve eleş-tirilerin yapılıyor olması ise umutlarımızı güçlendirmektedir"

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Görmez ile yapılan söyleşide İsviçre'deki minare referandumu ele alınıyor. Görmez konuyu; “Bir ülkede minare olduğu zaman, Müslümanlar kendilerini oraya men-sup addederler. Referandumun diğer bir anlamı İsviçre’de yaşayan Müs-lümanlara ‘siz buraya ait değilsiniz.’ mesajı şeklinde algılanmıştır.”şeklinde değerlendiriyor.

Dergide İsviçre'deki yasağın haricinde, minarenin İslam'daki yeri ve önemi üzerine yazılar da bulunmakta.