BIST 10.025
DOLAR 35,16
EURO 36,68
ALTIN 2.956,54
HABER /  SAĞLIK

Diş sağlığı için lazer tedavisi

Diş sağlığından şikayetçi olanlar lazer tedavisi ile istedikleri gülümsemeye ve daha sağlıklı dişlere kavuşuyor.

Abone ol

Günümüzde diş sağlığında birçok tedavi yöntemi uygulanıyor. Dişlerinin görünümünden ve diş sağlığından şikayetçi olan birçok kişi bu tedavi yöntemleri ile istedikleri gülümsemeye ve daha sağlıklı dişlere kavuşuyor.

Hastalar en çok lazerle uygulanan tedavi yöntemlerini tercih ediyor. Çünkü Lazer tedavisi hem ağrısız hem de daha kısa sürüyor. Diş Hekimi Çağdaş Kışlaoğlu, diş sağlığı için önemli yer tutan bu yöntemi ve uygulama alanlarını anlatıyor.

Lazer Tedavi Yöntemi Nedir?

“Ağrısız, kanamasız ve anestezi gerektirmeyen bu yöntemde atomize su spreylerinin lazer enerjisiyle birleşmesi sonucunda elde edilen hidrokinetik enerjisiyle çalışan bir elektronik cihaz kullanılıyor. (Erbiyum lazerleri) Bu cihaz ile hedef dokuda küçük patlamalar oluşturularak dokular arası bağlar çözülüyor ve yüzeydeki dokular birbirinden ayrılıyor. Diş Lazeri, hem sert dokuda hem de yumuşak doku üzerinde rahatlıkla uygulanabiliyor.”

Hangi diş rahatsızlıklarında uygulanabiliyor?

“Lazer yöntemi;

—Diş dolguları
—Çürüklerin temizlenmesi
—Diş kökünde oluşan iltihapların kurutulması
—Kanal tedavisi
—Çene ve diş etindeki cerrahi operasyonlar
—Diş hassasiyetinin giderilmesi
—İmplant uygulamaları
—Estetik diş tedavileri
—Diş etinde uygulanan tedavi işlemleri
—Diş beyazlatma

gibi bir çok tedavi sürecinde kullanılıyor.”

Lazer yöntemin diğer uygulanan tedavi yöntemlerinden farkı nedir?

“Bu yöntem de hastaları korkutan anestezi yöntemi genel anlamda kullanılmıyor. Ancak kapsamlı cerrahi operasyonlarda kullanılıyor.
Lazer işlemi dişe ve diğer dokulara temas edilmeden uygulandığı için herhangi bir titreşim ve basınç hissedilmiyor. Doğal olarak beyine ulaşan ağrı iletimini kestiği için hasta tedavide ağrı hissetmiyor. Tedavi sürecinde % 90 hiç kanama olmuyor ve işlem sonucunda lazer ile daha steril bir çalışma yapıldığı için apse yada şişme görülmüyor. Aynı şekilde diş dolgularında ve kaplamalarda uygulandığında diğer yöntemlere göre yapılan dolgu ve kaplamalar daha dayanıklı oluyor ve tedavi bitiminde hasta dişlerinde herhangi bir hassasiyet duymuyor.
Diş estetik işlemleri de bu sayede daha kısa sürede uygulanabiliyor. Diş beyazlatma ve diş etinde oluşan renk değişimleri lazer yöntemi ile çok daha kısa zamanda daha iyi sonuçlar veriyor.”

Lazer ile tedavi yöntemini en çok kimler tercih edebilir?

“Lazer ile diş tedavisini diş rahatsızlığının durumuna göre her hasta tercih edebilir. Anestezi kullanımının tehlikeli olduğu kalp, böbrek, astım ve kronik rahatsızlıkları olan hastalar da bu tedaviyi tercih ederek diş rahatsızlıklarından kurtulabilirler. Aynı zamanda hamile olan anne adayları ve diş hekimi korkusu yaşayan birçok hasta da lazer tedavi yöntemini uygulattırabilirler.”

Çocuklarda bu tedavi yöntemi uygulanabilir mi?

“Çocuklar genel olarak diş hekimi korkusu yaşıyor. Lazer tedavi yöntemi anestezi gerektirmediği için çocuklar da diş tedavisi çok daha kolay uygulanabiliyor. Bu şekilde çocuklar bu korkuyu daha basit atlatabiliyor.”

Lazer tedavi yönteminde dikkat edilmesi gereken unsurlar nelerdir?

“Mutlaka bu alanda uzman olan hekimler tarafından yapılmalıdır. Çünkü aksi taktirde uygulandığı diş dokusunda kanama, iltihap ve zedelenmeler görülebilir. Ürünün sertifikası mutlaka görülmeli ve diş hekimlerinin yönlendirmeleri dikkate alınmalıdır.”

Diş Hekimi Çağdaş Kışlaoğlu

Ayrıntılı Bilgi İçin:
Ebru Özbey Arma PR ebru@armapr.com  
0212 219 29 99