BIST 10.075
DOLAR 35,37
EURO 36,49
ALTIN 3.000,80
HABER /  SAĞLIK

Diş fırçası kullanırken bunlara kesinlikle dikkat edin

Diş hekimi Zafer Kazak, fırçalar arasında virüs ve bakteri geçişi olmaması için farklı kişilere ait diş fırçalarının birbirleri ile temas etmemesi gerektiğini belirtti.

Abone ol

Global Diş Hekimleri Derneği Başkanı Kazak, gribal enfeksiyonlardan sonra diş fırçasının yenilenmesi gerektiğini ifade ederek, dişlerimizi fırçalarken nelere dikkat etmemiz gerektiğini açıkladı.


- Fırçanızı fırçalamalar arasında kapalı kapta saklamayın. Kapalı ortamda nemli diş fırçasının kılları üzerinde bakteriler oluşur.
- Diş fırçası kıllarının yıpranması kontrol edilerek en fazla 3 ayda bir değiştirilmeli. Fırçanıza karşıdan ve yandan baktığınızda fırça kıllarında açılma görüyorsanız fırçanızı değiştirme vaktiniz gelmiştir. 

DİŞ ETİ ÇEKİLMESİ NEDEN OLUŞUR?
Diş eti çekilmesinin, yanlış diş macunu ve fırçası kullanımı, asitli gıdaların sık kullanımı gibi nedenlerle oluştuğunu belirten Dr. Zafer Kazak, "Diş hassasiyetlerinde hassasiyet giderici diş macunları kullanılabilir. Diş eti hastalığına sahip bireyler diş etine yönelik diş macunlarını kullanabilir" şeklinde konuştu.