BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  DÜNYA

Diplomasını babasının elinden aldı

Atlasjet Hava Yolları tarafından Haziran 2011 yılında kurulan Atlantik Uçuş Okulu (AFA) ilk mezunlarını verdi. Genç mezunlar arasında yer al...

Abone ol

Atlasjet Hava Yolları tarafından Haziran 2011 yılında kurulan Atlantik Uçuş Okulu (AFA) ilk mezunlarını verdi. Genç mezunlar arasında yer alan Yağız Demirelli’nin diplomasını ve brövesini Atlasjet’te pilot olan babası Mahmut Demirelli verdi.
Atlantik Uçuş Okulu’ndan (AFA) mezun olan 10 pilot, Sheraton Otel Ataköy’de düzenlenen bir törenle diplomalarını aldı. Diploma törenine Atlasjet Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy ve Atlasjet CEO’su Orhan Çoşkun’un yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Okulu birincilikle bitiren pilot Sinan Baran, Atlantik Uçuş Okulu birinci dönem brövesini kütüğe çaktı.
Atlasjet Hava Yolları’nda pilot olan Mahmut Demirelli, oğlu Yağız Demirelli’nin diplomasını ve brövesini kendisi taktı. Kendisinin önemli bir gün yaşadığını söyleyen baba Mahmut Demirelli, “Ben 40 seneden beri uçuyorum. Kırk sene önce babam vefat ettiği için benim brövemi annem takmıştı. Şimdi de oğlumun brövesini takmak bana nasip oldu. Bundan çok mutluyum. Hiç heyecanlanmayacağımı zannettim ama podyumda çok heyecanlandım. Pilotluk ayrı bir meslektir bunun onurunu ancak uçanlar anlar” dedi.
“HER GEÇEN GÜN PİLOT İHTİYACI ARTIYOR”
Diploma töreninde bir konuşma yapan Atlasjet Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, “Sivil havacılığın dünyada büyümesi yüzde 3 civarındayken bu rakam Türkiye’de yüzde 8’lerde. Büyüme hızla devam ediyor. Büyüme devam ettikçe sektörün pilot ihtiyacı hızla artıyor. Bu yüzden iki yıl önce kendi pilotlarımızı yetiştirme kararı aldık ve bunu çok hızlı bir şekilde uygulamaya koyduk. Bugün verdiğimiz kararın ne kadar doğru olduğunu şimdi görüyoruz” diye konuştu.
Atlantik Uçuş Okulu’nda 800 saatin üzerinde teorik ve 200 saatin üzerindeki pratik eğitimin ardından başarıyla mezun olan 10 pilot, tip eğitimlerinin ardından Atlasjet’in Airbus 320 filosunda ikinci pilot olarak işe başlayacak.
(İHA)