BIST 10.852
DOLAR 32,66
EURO 35,44
ALTIN 2.511,53
HABER /  DÜNYA

Dinci okula silahlı saldırı: 7 ölü

ABD'de yaşayan aşırı dinci "Amish" topluluğuna okula silahlı saldırı düzenlendi

Abone ol

ABD'nin Pennsylvania eyaletinde bir aşırı dinci "Amish" okulunda ateş açan saldırganın 6 kişiyi öldürdükten sonra intihar ettiği ve çok sayıda öğrenciyi de yaraladığı bildirildi.

Amerikan CNN kanalının web sitesine göre, bir yerel yetkili, 20 ila 30 öğrencinin bulunduğu tek katlı okul binasına giren saldırganın, bazı çocukları dışarıya çıkardıktan sonra, içerde kalanların üzerine ateş açtığını belirtti.

Çok sayıda çocuğu ağır şekilde yaralayan silahlı saldırganın, daha sonra intihar ettiği kaydedildi. Eyaletin Lancaster ilçesindeki silahlı saldırının ardından, onlarca cankurtaranın bölgeye sevkedildiği bildirildi. Her türlü modern yaşamdan uzak, elektriksiz ve otomobilsiz yaşayan Amish cemaatinde şiddet olaylarına rastlanmıyor.

3 Amerikan eyaletinde yaşayan ve kökenleri İsviçre-almanlarına dayanan Amish toplumunun sayısı 180 bin kişiyi buluyor. ABD'nin Pennsyvania eyaletinde yaşayan aşırı dinci "Amish" topluluğuna ait bir okulda, silahlı bir kişinin açtığı ateş sonucu ölenler olduğu bildirildi. Amerikan televizyonlarının bildirdiğine göre, ölenler arasında ateş açan kişi de bulunuyor. Polis, silahlı saldırı ve ölü sayısı konusunda henüz bir açıklama yapmadı.

Aralarında CNN ve Fox'un da bulunduğu televizyon kanalları yayınladıkları haberlerde, geleneksel kıyafetleri içinde ve ağlaşmakta olan Amish kadınlarını ve saldırının meydana geldiği Lancaster bölgesinde bir köyün yakınındaki tek katlı okul binasını gösterdiler. Bir hastane yetkilisi, olaydan sonra üç kişinin tedavi altına alındığını söyledi, ancak ayrıntı vermedi.

LAS VEGAS'TA LİSE KUŞATILDI

Öte yandan, ABD'nin Las Vegas kentinde de silahlı öğrenci bulunduğu haberleri üzerine bir lise binası, polis tarafından kuşatıldı. Yerel medya haberlerinde, silahlı gencin bulunması için polis tarafından kuşatılan Mojave lisesinden bu aşamada silah sesi gelmediği de bildirildi.