BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  DÜNYA

Dinçer laiklik karşıtı değil

Devlet Bakanı Şahin, Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer'e sahip çıktı!

Abone ol

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer'in, laiklik karşıtı hiçbir görüşe sahip olmadığını, Anayasaya aykırı bir görüş ifade etmediğini kaydetti.

Şahin, CHP İstanbul Milletvekili Berhan Şimşek'in soru önergesini yanıtlarken, Dinçer'in açtığı manevi tazminat davasının Yargıtay 4. Hukuk Dairesince bozulduğunu anımsatarak, Yargıtayın kararının nihai olamadığını, yargı sürecinin devam ettiğini ifade etti.

Dairenin görevinin, yerel mahkemece verilen kararı temyizen inceleyip, davacının kişilik haklarının ihlal edilip edilmediğini incelemek olduğunu belirten Şahin, şunları kaydetti:

''Yargıtay 4. Hukuk Dairesinin, davacının Anayasaya aykırı görüşlere sahip olup olmadığını belirleme yetkisi bulunmadığından, yargı sürecinin bu hatanın giderilmesiyle sonuçlanacağı düşünülmektedir. Sayın Dinçer, cumhuriyet ve laiklik karşıtı hiçbir görüşe sahip değildir ve bu konuda kamuoyuna müteaddit defalar açıklama yapmıştır. Dolayısıyla Sayın Müsteşarın görüşlerinin Anayasa ile bağdaşmadığı iddiası gerçeğe aykırıdır.

Sayın Ömer Dinçer, Anayasaya aykırı bir görüş ifade etmemiştir. Başbakanlık Müsteşarı olarak da Anayasaya, kanunlara ve diğer mevzuata uygun bir şekilde görev ifa etmektedir. Bundan sonra da bu şekilde görev ifa edeceğinin garantisi, bütün görevlerinde hukuka uygun davranmakta gösterdiği titizliktir.''