BIST 10.095
DOLAR 35,34
EURO 36,58
ALTIN 2.989,99
HABER /  GÜNCEL

'Din cinayeti'nde şok itiraf

Hıristiyan kayın biraderinin infaz ettiği Zekeriya Vural'ın büyük dedesi Hıristiyan çıktı

Abone ol

Fatih'te eşi Zekeriya Vural ile birlikte bir otomobilin içinde ağabeyi tarafından vurularak öldürülen Soney Vural dün son yolculuğuna uğurlandı. Surp Kevork Ermeni Kilisesi'ndeki cenaze töreni çarpıcı bir gerçeği ortaya çıkardı.

Törene katılan Zekeriya Vural'ın dayısı Mehmet Erem, Vural ailesinin anne tarafından büyük dedesinin Hıristiyan olduğunu, 80 yıl önce din değiştirerek Müslüman olduğunu söyledi.

 Kilisedeki törene genç kadının ailesi, yakınları, Zekeriya Vural'ın akrabalarının yanı sıra Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve Ermeni cemaati mensupları katıldı. Ailesi kilisede düğün isterken naaşı gelinlikle süslenen Soney Vural'ın cenaze törenine Ermeni cemaati yoğun ilgi gösterdi.

 Gözyaşları dinmeyen anne Hatun Öğmen'in 'yavrum' feryatları kilisede yankılanırken, 3 papazın yönettiği ayinde Ermenice ilahiler ve dualar okundu. Yaklaşık 30 dakika süren ayinden sonra genç kadının cenazesi, Balıklı Ermeni Mezarlığı'nda defnedildi.

DAYININ AÇIKLAMASI

Taziye için kiliseye gelen Zekeriya Vural'ın dayısı Mehmet Erem gazetecilere şu açıklamayı yaptı: "İki genç de birbirini olduğu gibi kabul etmişti. İster Ermeni, ister Müslüman, ister, Hıristiyan Allah bizi yaratmış. Hepimiz Adem ile Havva'danız. Ayrıca daha önce Zekeriyalar'ın dedeleri de Hıristiyandı, 80-90 yıl önce Müslümanlığa geçmişler. Zekeriya ile Soney'in cenazesini birlikte kaldırmak istedik, ancak ailesine kabul ettiremedik. Sevenleri böyle öldürmeyi hangi din, hangi inanış kabul eder."

RAHİP: ÜZGÜNÜZ

Surp Kevork Ermeni Kilisesi üst rahibi Yeğişe Uçkunyan da Soney Vural'ı çocukluğundan beri tanıdığını olaydan büyük üzüntü duyduğu belirterek, şöyle konuştu: "İki insan farklı dinlerden de olsalar, farklı milliyetlerden de olsalar birbirlerini sevdiler. Ama öncesinde bazı uyarılarda bulunabilirdik.

Gençler karar vermişse, buna engel olacak bir merci yok. Ama diğer taraftan evliliğin mutlu yürümesi açısından din farklılıklarını söylemek görevimiz. Bu ileride mutsuzluğa yol açacaksa, biz insanların mutsuz olmasını istemeyiz. Her toplum kendi çocuklarını kendi toplumundan insanlarla evlendirmek ister. Genelde alışkanlık budur. Takdir edersiniz ki aileler kendi onayladıkları evlilikleri isterler. Karışık evlilikler olduğunda, çok daha sert olan aileler dışlarlardı evlatlarını. Çok üzgünüz."