Twitter, İngiliz Datasift şirketiyle yaptığı anlaşma ile 2 sene ve öncesine ait içerikleri satılığa çıkardı.
Abone olDatasift, yaptığı açıklamada, daha şimdiden bine yakın şirketin Twitter Historics (geçmiş) dosyalarına erişim için başvuruda bulunduğunu söyledi; şirketler bu verileri pazarlama ve reklam amacıyla kullanıyorlar.
Datasift'in CEO'su Rob Bailey "Twitter'daki verilerin muazzam büyüklüğü ve karmaşıklığı, geçmiş olaylar arasından önemlileri olanları bulmaya çalışan şirketlerin işini zorlaştırıyor. Geçmiş dosyası ise şirketlerin gerekli filtreleri kullanarak işlerine yarayan verileri bulmalarını sağlıyor ve işleri büyük ölçüde kolaylaştırıyor" sözleriyle geçmiş dosyalarının önemine değindi.
"Her tweet duygular, konu başlıkları, web-linkleri, konum ve sosyal medya etkilenimleriye zenginleştirildi. Bu verileri satın alanlar, tüketicilerin yorumlarındaki trendleri analiz edebilir ve pazarı etkileyen unsurları tanımlayabilir" diyor Datasift.
Anlaşma, Datasift'i memnun ediyor, Twitter'a ise yeni bir kazanç yolu açıyor. Kullanıcılar ise bu durumdan pek hoşnut değil. Sophos blog'dan Graham Cluley, "Eğer şirketlerin eski tweet'lerinize ve dolayısıyla da sizin hakkınızda daha çok bilgiye sahip olmasından rahatsızlık duyuyorsanız eski gönderilerinizi silmeyi düşünebilirsiniz ve gelecekte herkese açık internet ortamında bir şeyler paylaşırken daha dikkatli olmak gerektiğini kabul edersiniz..."
Eğer hala yapmadıysanız, Twitter hesap ayarlarınızdan "tweet attığımda konumumu da paylaş" seçeneğini kapatmanızı öneriyoruz. Twitter eski gönderilerinizdeki konum bilgilerini de silmenize olanak sağlıyor.