BIST 9.774
DOLAR 34,05
EURO 37,84
ALTIN 2.795,94
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Dikey geçişte değişiklik

Meslek yüksekokulları ve açıköğretim ön lisans programları mezunlarının dikey geçişle ilgili maddeleri değişti.

Abone ol

Meslek yüksekokulları ve açıköğretim ön lisans programları mezunlarının lisans öğrenimine devamları ile ilgili yönetmelikte değişikliğe gidildi. Düzenlemeyle, sınava girme koşullarından biri olan 'söz konusu programlardan en çok 5 yıl önce mezun olma' şartı kaldırıldı.

YÖK tarafından hazırlanan Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yönetmelikle, daha önceki ''İkinci madde kapsamındaki yükseköğretim programlarına dikey geçiş için başvuracak adaylarda söz konusu programlardan en çok 5 yıl önce mezun olmuş olma şartı aranır. Adaylar dikey geçiş için yapılacak sınavlara en çok üç kez girebilirler. O yıl son sınıfta olup da staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olanlar da başvurabilirler'' şeklindeki düzenlemede değişikliğe gidildi.

Söz konusu düzenleme, ''Bu yönetmeliğin 2'nci maddesi kapsamındaki yükseköğretim programlarına dikey geçiş için başvuracak adaylar dikey geçiş için yapılacak sınavlara en çok üç kez girebilirler'' biçiminde değiştirildi.