BIST 10.539
DOLAR 32,56
EURO 35,24
ALTIN 2.468,08
HABER /  GÜNCEL

DHA muhabirlerinden umutlu haber

Bayram Oteli enkazı altında kalan DHA muhabirleri Sebahattin Yılmaz ve Cem Emir'den olumlu bir haber geldi.

Abone ol

Van'da yıkılan Bayram Oteli enkazı altında kalan DHA muhabirleri Sebahattin Yılmaz ve Cem Emir'den olumlu bir haber geldi. Vodafone'un yaptığı araştırmada Cem Emir cep telefonu saat 13. 59 ve saat 14.07'de açıldı. Telefondan 20 saniye süreyle sinyal alındı.

Doğan Haber Ajansı'nın muhabirleri Sebahattin Yılmaz ve Cem Emir. İki gündür, onlarca kişi gibi enkaz altından kurtarılmayı bekliyor. DHA yöneticileri, yakınları, meslektaşları gözlerini kırpmadan enkaz başında umutla onları bekliyor.

Deprem bölgesinde görev yapan DHA ekibinden, Van Bürosu muhabiri Sebahattin Yılmaz ve Diyarbakır Bürosu muhabiri Cem Emir, diğer meslektaşları ve kurtarma görevlileri gibi, konakladıkları Bayram Oteli'nin önceki akşamki depremde yıkılmasıyla enkaz altında kaldı. İki gündür, çeşitli illerden gelen arama kurtarma ekiplerinin sürdürdükleri insan üstü çabaya karşın onlara henüz onlara ulaşamadı.

Tüm teknolojik olanakları kullanan, enkazda oteldeki çok sayıda yatak bulunması nedeniyle karşılarına çıkan demirleri keserek adım adım ilerleyen kurtarma ekipleri, dün öğleden sonra Sebahattin ve Cem'in kaldığı binanın üçüncü katındaki odayı buldu ve umutla bu bölüme girdi. Toz toprak içindeki odada, Sebahattin Yılmaz ve Cem Emir'in kameraları ve fotoğraf makineleriyle, basın kartları, çantalarıyla ve elbiselerini buldu.

Bu bölümde görülmeyen Yılmaz ve Emir'in, deprem anında odada olmadıkları, koridorda veya lobide bulanabilecekleri değerlendirilerek, ekipler o tarafa yöneldi.

Bu sabah, arkadaşlarımızın enkaz altında bulunduğu süre 36 saati geçti. Ancak gece boyu sürdürülen çalışmalara rağmen onlara yine ulaşılamadı.