BIST 9.774
DOLAR 34,06
EURO 37,93
ALTIN 2.802,72
HABER /  GÜNCEL

DHA muhabiri gemideki felaketi anlattı

Mavi Marmara'da bulunan DHA muhabiri ve Yeni Şafak yazarı Hakan Albayrak yaşadıklarını şöyle özetledi;

Abone ol

İNTERNETHABER

İsrail askerleri tarafından vahşi saldırıya uğrayan yardım gemisi Mavi Marmara'da bulunan DHA muhabiri ve Yeni Şafak yazarı Hakan Albayrak yaşadıklarını şöyle özetledi;

DHA MUHABİRİ: GEMİDEKİLER PASİF DİRENİŞ YAPTI

"İsrail askerlerinin bize yaklaştığına dair hiç bir uyarı yapılmadı. Biz hücum botların gelişini çok net gördük. israil askerlerinin silah kullanması da var görüntülerimizde ancak görüntülerimize de el konuldu.

Heryerinden yaralanmış çok sayıda insan vardı gerçekten.

Kimsede bir silah yoktu, gemide ateşli silah yoktu. Tabiki bir direniş vardı. Gemiye kimse onları almak istemiyordu. Pasif direniş yapıldı ancak ateş edilmesini gösterecek bir durum ben görmedim.

Esas ateş edilen bölüm kaptan köşküne girilen bölüm. Buradan ateş eden İsrail askerlerini gördük, ancak orada ne yaşandığını göremedik. Asıl can kaybı da orada oldu diye düşünüyorum çünkü çok sayıda yaralı indirildi oradan.

En son gözaltına alınanlar bizlerdik. İş çığırından çıkınca kendimizi basın merkezine kapattık. Orada da rahat değildik çünkü üzerimizde lazerler dolaşıyordu. Bazı insanların gözlerinin bağlanılıp götürüldüğünü gördük onlar da büyük ihtimal Filistinli insanlardı.

Gemiyi kontrol altına almak amacıyla herkesi kelepçeleyip geminin avlusuna aldılar. Ve geminin kontrolünü ele geçirdiler. Kelepçelirimiz çok sıkıydı, kan dolaşımızı bile etkiledi.. Hala izleri var. Bize karşı çok sert bir müdahale vardı.

Gözaltı bölümünde yumuşadılar tuvalet izinleri verildi.

Biz birebir sorguya girmedik. Cezaevinde 4 kişilik bir koğuşta kalıyordum, Bir Ürdünlü vardı yanımızda gitti ve tam 4 saat ifade verdi. Bize yapılan sadece sınırdışı evraklarını imzalatmak oldu.

"72 saat içerisinde sizi sınır dışı edeceğiz kendi isteğinizle sınır dışı edilmek istermisiniz" tarzında bir kağıttı imzalattıkları.

O gemiden çıkamayacağımızı çok düşündük ancak birbirimizi çok frenledik.

HAKAN ALBAYRAK: GAZZEY'E YÖNELİK KAMPANYAMIZ SÜRECEK

Yeni Şafak yazarı Hakan Albayrak ise Mavi Marmara'da yaşananlara ilişkin şu açıklamaarı yaptı;

"Uluslararası sularda Gazze'ye 73 mil mesafede tamamen sivillerle dolu bir gemi yüzlerce, belki binlerce İsrail askerlerinin saldırısına uğradı. Botlarla, bombalarla, helikopterlerle, zodyaklarla saldırıya uğradık. Tam bir katliamdı.

İsrail'den böyle bir şey bekliyorduk ancak uluslararası sularda yapabileceklerini düşünmüyorduk. Gazze'ye yardım için tek yürek olmuştuk.

DÜNYANIN EN AŞAĞILIK ORDUSUYDU KARŞIMIZDAKİ!

Ayrılık dizisinde betimlenen İsrail askerlerinden daha aşağılıklardı!.. Dünyanın en aşağılık ordusuydu karşımızdakiler. Ama biz yine de yılmayacağız. Gazze'den Peru'ya kadar dünyanın dört bir yanında inşallah İsrail'i dize getireceğiz. Gazze'ye yönelik kampanyamız da devam edecek.

7-8 TANE KAYIBIMIZ VAR

Orada bir insanlık trajedisi yaşandığı için, çığlık atmak için yola çıktık. 9 kişi şehit oldu. 7-8 tane de kayıbımız var. Denize düşmüş olabilirler, ya da İsrail onları kenara çekmiş olabilirler. İnşallah onlardan da sağ sağlim haber alabiliriz.