BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  EKONOMİ

Dexia gözünü sigortaya dikti

DenizBank'ı satın alan Dexia'nın gözü bankacılıktan sonra sigorta sektöründe.

Abone ol

DenizBank'ın yüzde 75 oranındaki hissesini satın alan Dexia'nın gözü bankacılıktan sonra sigorta sektöründe. DenizBank'ın yeni dönemdeki Yönetim Kurulu Başkanı Dirk Bruneel, grubun sigorta sektöründe de yurtdışında faal olduğunu belirterek Türkiye'de de hayat ve emeklilik branşında aktif olmayı planladıklarını söyledi. Bruneel, bu alanda ya şirket kurulacağını ya da sigorta şirketi satın almayı hedeflediklerini aktardı.

SİGORTADA ETKİNİZ

AKŞAM'a yaptığı açıklamada, Dexia Grup'un Türkiye'ye yönelik hedeflerini anlatan Dexia İcra Kurulu Üyesi ve DenizBank Yönetim Kurulu Başkanı Dirk Bruneel, kamu tesislerinin finansmanı ve yerel yönetimlere finansal hizmetler sağlama konusunda lider olduklarını belirterek, 'Dexia sigorta hizmetleri konusunda oldukça etkin. Türkiye genç nüfusu ile sigortacılık sektörü açısından oldukça cazip bir pazar. Çünkü Avrupa nüfusu giderek yaşlanıyor' dedi. Sigortada hayat ve emeklilik branşında aktif olmayı planladıklarını aktaran Bruneel, 'İki farklı alternatif üzerinde duruyoruz. Ya sıfırdan sigorta şirketi kuracağız. Ya da mevcutlardan satın alma imkanını araştıracağız' diye konuştu.

MORTGAGE UZMANI GELECEK

DenizBank'ın yurtdışı iştirakleri ile ilgili herhangi bir değişikliğin söz konusu olmadığının altını çizen Bruneel, Dexia'nın kamu finansmanının yanısıra mortgage kredilerinde de etkin olduğunu vurgulayarak bu konudaki çalışmaları yürütmek üzere Hollanda Dexia'dan Martijn Van Mancius'un getirileceğini söyledi. Bruneel, 'Mortgage yasası henüz Türkiye'de yok. Yakında Meclis'ten geçeceğini düşünüyoruz. Mortgage çok spesifik bir alan. Banka için çok spesifik riskler taşıyor. Dolayısıyla mortgage bankacılığını çok iyi bilmeniz gerekiyor. Hollanda'dan getireceğimiz arkadaşımız DenizBank'daki çalışanları eğitecek' dedi.

DenizBank Yönetim Kurulu Başkanı Dirk Bruneel, dünya genelindeki uygulamaları yerinde incelemesi için DenizBank'tan 11 kişilik kadronun Belçika'ya götürüleceğini, aynı şekilde Türkiye'deki uygulamaları görmesi için Dexia Grup'tan da 11 kişinin Türkiye'ye geleceğini anlattı. Türk bankacılık sektörünün özellikle IT uygulamalarında Avrupa'dan çok ileride olduğunu savunan Bruneel, 'Bilişim uzmanlarını buradaki uygulamaları anlatmaları için Türkiye'den alıp Dexia'ya götüreceğiz' dedi.




Fitch, kredi notunu yükseltti

ULUSLARARASI kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, DenizBank'ın kredi notlarını yükseltti. DenizBank AŞ'den İMKB'ye yapılan açıklamada, Fitch'in, DenizBank'ın yabancı para cinsinden kredi notunu BB-'den BB'ye, yerel para cinsinden kredi notunu BB-'den BB+'ya, ulusal uzun vadeli kredi notunu A(TUR)'dan AA(TUR)'a ve destek notunu 4'den 3'e yükselttiği kaydedildi. DenizBank'ın yabancı ve yerel para cinsinden kredi notlarının görünümünün 'pozitif'', ulusal notunun görünümünün ise 'durağan'' olarak duyurulduğu belirtildi.

Kaynak:www.aksam.com.tr