BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Devleti enfeksiyon vurdu

Enfeksiyon 26 adıyla 4 ilde eş zamanlı operasyonlar yapıldı. Gözaltına alınanlar cerrah olunca işin rengi değişti..

Abone ol Eskişehir polisi, 'Enfeksiyon 26' adıyla bir operasyon düzenledi. Eskişehir, Ankara, Afyonkarahisar, Kütahya illerinde eş zamanlı yapılan operasyonda, 9 beyin cerrahı ile 1 başhekim yardımcısı ve 18 medikal firması sahibi 30 kişi gözaltına alındı.

10 TRİLYON ZARAR

Doktorların, bazı medikal firmalarla işbirliği yapıp ameliyatlarda kullanmadıkları medikal ürünleri kullanmış gibi göstererek devleti 10 milyon YTL zarara uğrattıkları ileri sürülüyor. 30 zanlı adliyeye sevk edildi.

KULLANILMAYAN ÜRÜNLER KULLANILMIŞ GÖSTERİLDİ

Beyin cerrahi alanında faaliyet gösteren bazı medikal firmaların, hastanelerde görev yapan bazı beyin cerrahlarıyla organize bir şekilde hareket ederek çıkar amaçlı suç örgütü kurdukları, örgüt faaliyetleri kapsamında hastanelere fahiş fiyatla tıbbi ürün verdikleri, kullanılmayan tıbbi ürünleri kullanılmış gibi fatura ettikleri, ihalelere fesat karıştırdıkları, nitelikli dolandırıcılık yaptıkları ve medikal firmalarca bazı beyin cerrahlarına rüşvet verildiği iddia ediliyor

CERRAH SIKINTISI VAR HASTALAR AMELİYAT BEKLİYOR

Ancak operasyon kapsamında Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi’nde görevli 5 beyin cerrahi uzmanının tamamının, Eskişehir Devlet Hastanesi’nde görevli 6 beyin cerrahi uzmanından da 3’ünün gözaltına alınması, hastaları perişan etti. Bu hastanalerde hastalardan bazılarının daha önce ameliyat oldukları ve taburcu edilmeyi bekledikleri, bazılarının ise ameliyat olması gerektiği kaydedildi.

SADECE BİR DOKTORUN EVİNDEN 400 BİN YTL ÇIKTI

Adliyeye 2 polis minibüsüyle getirilen zanlılar arasındaki 9 beyin cerrahından 5'inin Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi'nde, 3'ünün Eskişehir Devlet Hastanesi'nde, 1'inin Kütahya'da özel bir hastanede görevli olduğu açıklandı. Zanlıların ev, iş yeri ve otomobillerinde yapılan aramalarda yaklaşık 500 bin YTL nakit para ve döviz, 61 adet cumhuriyet altını, 2 ruhsatsız tabanca, çeşitli şirketlere ait sahte kaşeler, tıbbi ürünlerde kullanılan çok sayıda barkod, çok sayıda belge, doküman ve benzeri evraklar ele geçirildi. El konulan paralardan 400 bin YTL'nin sadece bir doktorun evinden çıktığı öğrenildi.