BIST 9.976
DOLAR 34,08
EURO 38,06
ALTIN 2.833,57
HABER /  GÜNCEL

Devlet, Dinkin öldürüleceğini biliyordu

Ahmet Hakan'ın CNN-TURK'te hazırlayıp sunduğu Tarafsız Bölge'de Hrant Dink anıldı, öldürülüşün arka planı tartışıldı.

Abone ol

Ahmet Hakan’ın CNN-TURK’te hazırlayıp sunduğu “Tarafsız Bölge”de Hrant Dink anıldı, öldürülüşün arka planı tartışıldı.

Dink ailesinin avukatlarından Bahri Belen, Hrant Dink’in öldürülmesiyle ilgili soruşturma dosyasına giren çok önemli bir belgeyi ilk kez katıldığı Tarafsız Bölge’de açıkladığına dikkat çekti.

Belge, eski Trabzon Emniyet Müdürü, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek tarafından mahkemeye gönderilmiş. 

Hrant Dink’i öldüreceklerini neredeyse tüm Trabzonluların bildiği bir çetenin ceza ehliyeti olmayan bir üyesi İstanbul’a gelir ve ağabeyleri tarafından garda karşılanırsa…
Ve…
Polis de bunu bilirse tedbir almaz mı?..
Bizimkiler almamış…
Gelişmiş bir ülkede olsaydı polis, delikanlının nefes alışını bile izlerdi.
Gerçi bizimkiler de Ogün Samast’ın helâda büyük abdestini yapışını bile izlemişler ama nasıl olmuşsa cinayeti işlerken delikanlıyı gözden kaçırmışlar…
Tam bir kara mizah...
“Pandomim” sanatçısını “ajan” veya “kaka bir iş çeviren soytarı” zanneden polisimize yakışır bir aymazlık…
 
Adnan Berk Okan

"Ogün Samast'ı İstanbul'a geldiğinde arkadaşları karşıladı" yazıyormuş.

Peki o belgede yazılanlarla ilgili bir araştırma yapılmış mı?.

Şimdilik “Hayır”….

Bunu nereden öğrendik?..

Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı'ndan alınan Ramazan Akyürek’in mahkemeye gönderdiği belgeden. Akyürek’in gönderdiği belgede, cinayetten 2 gün önce Ogün Samast'ın izlendiği belirtiliyor.

Belen bu konuda aynen şunları söyledi:

“Son gelen, işte eski Trabzon Emniyet Müdürü ve 1 ay öncesine kadar Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı olan kişinin imzasıyla Ogün Samast'ın İstanbul'a geldiğinde otogarda tarafından karşılandığı yazılıyor".

Ahmet Hakan’ın konuklarından biri de “Hrant Dink Cinayeti ve İstihbarat Yalanları” isimli kitabın yazarı Nedim Şener'di.

Şener, adı geçen kitabında; Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun raporunda adı geçen Ramazan Akyürek'in, Dink cinayeti ile ilgili “görevi ihmalle” suçlandığını söyledi.

Belge ile ilgili "Halkımızın deyimiyle ayaklarına dolanmış” diyen Şener, ”yani adamlar kendi suçlarını itiraf etmişler. Arkadaşlarıyla buluştuğunu biliyorlarsa, istihbaratın hangi bölümü takip ediyordu? Ramazan Akyürek bunu bilebilecek hangi verilere sahip? Neleri var elinde?" diye sordu.

Konuklardan Radikal Gazetesi yazarı Oral Çalışlar ise şunları söyledi: "Siz eğer cinayeti işleyecek kişiyi bizzat İstanbul'a indiği anda İstanbul'a geldiğini biliyorsanız, karşılandığını biliyorsanız, aslında siz cinayeti biliyorsunuz demektir. Bir devlet cinayeti biliyorsa ve cinayet işlenmişse o zaman bu nasıl ifade edilir?"