BIST 9.627
DOLAR 35,21
EURO 36,74
ALTIN 2.953,47
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  MEMUR

Devlet dairesinde bir çile daha bitecek

Memura görev tanımı geliyor. Kamuoyunun sürekli eleştirdiği bürokrasiyi azaltmak için önemli bir adım daha atılıyor

Abone ol

Maliye Bakanlığı'nın öncülük ettiği düzenleme ile memurların hangi görevi yapacağı önceden belirlenecek.

YAPACAĞI İŞLER TEK TEK BELİRLENECEK

Zaman'ın haberine göre, konuya ilişkin Maliye tarafından yayımlanan genelge ile devlet dairesinde iş yaptırmak için kapı kapı dolaşma dönemi kapanıyor. Bakanlık tarafından hazırlanan İç Kontrol Genelgesi ile öncelikli olarak tüm çalışanların yapacağı işler tek tek belirlenecek. Odacı, memur, şoför, şube müdürü ve daire başkanı başta olmak üzere tüm personelin görev tanımı yapılacak. Buna göre herhangi bir vatandaş vergi dairesine gittiğinde ilgili olduğu memura yönlendirilecek. Sorununu çözmek için oda oda dolaşmak zahmetinden kurtulacak.

İLGİLİ MEMUR KİMSE VATANDAŞIN İŞİNİ O ÇÖZECEK

Kamuda sınırların keskin çizgilerle ayrılmadığı için bazı kurumların aynı işi yapmak zorunda kaldığını ifade eden Maliye'den üst düzey bir yetkili, "Artık 'sen şu memura git', 'olmadı bu memura git' gibi bir durum söz konusu olmayacak. İlgili memur kimse vatandaşın işini o çözecek. Hatta memur kendi masasına oturduğunda görev tanımında nelerin olduğunu öncesinden bilecek. Şube ve daireler arasındaki görev çatışmasının da yeni düzenleme ile önüne geçilmiş olacak." dedi.

EYLÜL 2010 TARİHİNE KADAR

Eylül 2010 tarihine kadar Maliye'de hangi memurun hangi işi yapacağının belirleneceğini aktaran bir başka yetkili ise aynı görevin vergi dairelerinde 4-5 farklı kişi tarafından yapılabildiğine dikkat çekti.

AB VE ULUSLARARASI STANDARTLAR

Maliye Bakanlığı'nın Kamu İç Kontrol Standartlarına Uyum Eylem Planı'na göre uluslararası standartlarda ve Avrupa Birliği uygulamaları kapsamında yeniden düzenlenmiş bir iç kontrol sisteminin oluşturulması amaçlanıyor. Sistemin, idarenin faaliyetlerinde etkinlik ve verimliliğin artırılması, güvenilir ve doğru bilginin zamanında elde edilmesi, yasallık ve düzenliliğe ilişkin yeterli güvence sağlanması, varlıkların korunması ve hesap verme mekanizmasının etkinleştirilmesinde önemli rol oynaması bekleniyor.

İÇ KONTROL SİSTEMİ

3 Mayıs 2010'da yürürlüğe giren plan ile ilgili birimlerde iç kontrolün yerleştirilmesi için gerekli mekanizmaların oluşturulması amaçlanıyor. Söz konusu planın, hedeflendiği şekilde uygulanabilmesi ve bu planda yer alan eylemlerin hayata geçirilmesini sağlamak için eylemlerin gerçekleşme durumları düzenli olarak takip edilecek.