BIST 9.670
DOLAR 33,98
EURO 37,87
ALTIN 2.825,96
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Devlet Bahçeli'nin Diyarbakır kararı

MHP'nin aday adaylık kabul süreci başladı. Devlet Bahçeli'nin Diyarbakır'a gidip gitmeyeceği belli oldu.

Abone ol

Bahçeli seçim sürecinde Sivas'ın ötesine gidecek ama rotasında Diyarbakır olmayacak.

Sabah'tan Uğur Becerikli'nin haberine göre, 12 Haziran'a kadar gidilecek yol haritası belirleyen MHP'nin propaganda döneminde aday adaylarından kadın, erkek, engelli, genç demeden hepsinden bin lira başvuru ücreti alınacak.

Adayların belirlenmesinde Merkez Yoklaması yöntemi uygulanacak. Bahçeli ve kurmayları, aday adayları içinden kesin aday gösterilecek isimleri belirleyecek. Teşkilatın da öneri ve raporları dikkate alınacak ancak son söz Devlet Bahçeli'nin olacak.

DİYARBAKIR YOK AMA DİĞER DİĞER İLLER VAR

Bahçeli seçim gezileri sırasında bütün illere gidecek. Bunun tek istisnası "provokasyon endişeleri" nedeniyle Diyarbakır olacak. Bir son dakika değişikliği olmazsa, Bahçeli'nin Diyarbakır'a gitmesi planlanmadı. Ayrıca polisin güvenlik uyarısı yaptığı Tunceli'ye gidilmesi de zayıf ihtimal olarak ifade edildi.

YÜZ YÜZE

Gidilecek illerde vatandaşlardan özel bir talep gelmezse büyük çaplı mitingler yapmak yerine "yüz yüze" olunacak sahalar seçilecek. Sivil toplum, esnaf ve kahvede oturanlar gibi, propagandanın ve seçim beyannamesinin yüz yüze anlatılabileceği yerler seçilecek.