BIST 9.725
DOLAR 35,20
EURO 36,85
ALTIN 2.973,77
HABER /  GÜNCEL

Devlet Bahçeli'den HDP ve Zaman gazetesi açıklaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, HDP'li vekillerin dokunulmazlıkları, Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun tekrar toplanması ve Zaman gazetesine kayyum kararı ile ilgili açıklama yaptı.

Abone ol

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, HDP Eş Genel Başkanları ve 3 HDP milletvekili hakkındaki dokunulmazlık fezlekesine destek vereceklerini açıkladı.

Bahçeli, HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile birlikte Hakkari Milletvekili Selma Irmak, Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkcü milletvekili hakkındaki dokunulmazlık fezlekesi hakkında "Dokunulmazlıkların kaldırılması anayasal bir müessesdir. Fezlekeler Meclis'e geldiğinde MHP 40 milletvekili ile üzerine düşeni yapacaktır." dedi. 

"ÖRTÜLÜ VE AÇIK ÇATIŞMA ORTAMI"

Bahçeli, Gülen cemaatinin yayın organı Zaman gazetesine kayyum atanmasına ilişkin olarak, "Bir fidanın iki dalı olan iki ayrı kurum mensupları yol ayrımına gelmişler. Örtülü ve açık çatışma ortamına girmişler. Yakinen takip edilmektedir. Ancak yargı yoluyla kurumların üzerine gidilmesi gerekirken medya alanında önemli çalışmalar yapan kurumların üzerine bu tür kaba davranışlarla gidilmesini ve korku aracı olarak kullanılmasını tasvip etmiyoruz. Medyaya gerekli alaka gösterilmeli, eğer yanlış faaliyetleri varsa acımadan üzerine gidilmelidir." ifadesini kullandı.

"CHP GELMEZSE NE YAPALIM"

CHP'nin Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın "Anayasa Uzlaşma Komisyonu masasına geri dön" çağrısını reddetmesi hakkında değerlendirmelerde bulunan Bahçeli, "Anayasanın uzlaşı ile değişimi konusunda bütün siyasi partiler temel tercih ortaya koymuşlardır. 60 maddede bu çalışmalar paket içerisine alınmıştır. Genel kurula bir bütün olarak sunulması gerekirken bu askıya alınmıştır. Şimdi yeniden başladı. Bu masanın içinde 3 partinin olması çok sığ kalır ama iktidarla CHP arasında bazı temel kavramlar üzerinde farklılıklara uzlaşma komisyonunda tartışmaları yerinde ön şart olarak sunmaları yanlış bir yaklaşım olmuştur. Dünyada her tarafta masalar kuruldu, bizde de masa tercihini yapmak doğru değil. MHP komisyonda bulunmayı, fikirlerini açıkça söylemeyi tercih etmektedir. Çalışmalarımız sürecektir.

Anayasa Mutabakat Komisyonuna ilişkin) AK Parti'nin CHP ile diyalog kurmak suretiyle, onu nazik bir şekilde masaya davet etmesinde yarar görüyoruz. Gelmezse ne yapalım, o zaman bu 4 kişilik masada eksiklikler var demektir. İktidar dahi kalksa, en son masada oturacak olanlar yine o MHP'nin 3 değerli milletvekilleri olacaktır." dedi.

"BU İMZAYI MHP İNCELEMEKTEDİR"

MHP İl ve İlçe Teşkilatları'ndaki görevden almalarla ilgili açıklama yapan MHP lideri, "Tüm siyasi partilerimiz anayasa ve siyasi partiler yasasında yazılmış olan haklardan yararlanabilmeyi demokratik hak olarak görmektedir. MHP'de 200'ü aşkın il, ilçelerde imza toplanmıştır. Bu imzayı MHP incelemektedir. Biz kimsenin demokratik hakkını kullanmasına karşı değiliz ancak her partinin geleneğine uygun siyasi yapısı vardır. Basın ile fısıltı ile MHP'nin demokratik hakkını kullanmak yerine tasfiye etmeye yönelik çabalara katı sağlayan yanlışlıklar olmuştur. Bunlardan bir tanesi 17 il başkanımızdır. İl başkanları aynı zamanda delegedir" şeklinde konuştu.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Bahçeli, daha sonra partililere dönerek "hadi çıkalım çay içelim" diyerek açıklamalarını bitirdi.