Bu zamana kadar rakam ve oran vermeyen Devlet Bahçeli de hedefini açıkladı, CHP'ye 'ne alır?' göndermesinde bulundu.
Abone olSeçime 4 ay kala partilerin oy hedefleri ve açıklanan anket sonuçları büyük tartışma konusu olmuştu. Bu zamana kadar rakam ve oran vermeyen Devlet Bahçeli de hedefini açıkladı, CHP'ye 'ne alır?' göndermesinde bulundu.
Başbakan Erdoğan yüzde 50, AK Parti SKM ise yüzde 58 oy hedefi belirledi. CHP'de Gürsel Tekin yüzde 37 rakamını verdi, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ise yüzde 40'da ısrarlı.
Seçime 4 ay kala bir oy hedefi de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den geldi. 12 Haziran'daki seçimlerde tek başına iktidar olacaklarını her fırsatta vurgulayan Devlet Bahçeli ilk kez oran verdi.
HEDEF YÜZDE 40'IN ÜSTÜ
"Merkez sol her zaman yüzde 40'ın altındadır" diyen Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nun hedefe ulaşamayacağına işaret ederken kendisinin de yüzde 40'ın üzerinde oy hedeflediğini açıkladı.
Sözcü Gazetesi'nden Saygı Öztürk'e konuşan Devlet Bahçeli şunları kaydetti:
"Seçim bildirgemizi kamuoyu ile paylaştık. Bölge ayrımı yapmadan Türkiye'nin her yerini dolaşacağım. MHP'siz bir Meclis arzusu içindeler. MHP'yi küçük göstermek, bölmek ve parçalamak istiyorlar. Ama buna rağmen büyüyoruz... Halkta değişim var...
MERKEZ SOL YÜZDE 40'IN ALTINDA
AKP yüzde 40'la tek başına tahribat yaptı. Bunu onarmak için yüzde 40'ın üstünü istiyoruz. Koalisyon onarıma yetmez. İttifak düşünmüyoruz. Merkez sol her zaman yüzde 40'ın altındadır. CHP'nin bunun ne kadarını alır bilmiyoruz"
MHP'NİN BARAJ SORUNU VAR MI?
MHP'siz bir Meclis arzusu içinde olanlar bizim baraj sorunumuz varmış gibi bir hava estiriyorlar. MHP'siz bir Meclis arzulayanlar var. MHP'yi olduğundan daha küçü,k göstermek, bölmek, parçalamak arzusunda olanlar bunları yapıyor. Ama tüm bunlara rağmen büyüyen ve gelişen bir parti var. O da MHP'dir...
BİZİ AYAKBAĞI OLARAK GÖRÜYORLAR
İki partili bir yapı arzusu içinde olanların yaptığı şey gibi gözüküyor. Özellikle CHP'de Genel Başkan değişimi sonrasında ortaya konulan politikalar ile 1 Ağustos 2009'da başlatılan 'demokratik açılım politikaları' ile paralellik görülüyor. Bunlar 1 Ağustos'ta prensip altına alınmış, şimdi devlet politikası haline dönüştürme çabası var. Bize göre yıkım politikası olan açılım politikalarını hayata geçirebilmek için AKP ve CHP'nin birlikte olduğu bir parlamenter sistem arzuluyorlar ve MHP de bunlara ayak bağı olarak görülüyor.
KOALİSYON - İTTİFAK DÜŞÜNCEMİZ YOK
Şuan düşünmüyoruz. Bütün camiamızı, hareketimizin tek başına iktidara kilitlenmesini istiyoruz. Bugünkü tahribat koalisyon hükümetleriyle onarılacak bir tahribat değildir. Tek başıne ve güçlü bir iktidar olması lazım. Seçim ittifakını da düşünmüyoruz.
AK PARTİ'NİN OY KAYBI VAR
AK Parti'nin oylarının yüzde 40 ve 50'lerde gösterildiğine fakat bu oranlara inanmadığını belirten Bahçeli, "Sanmıyorum böyle bir oranı. Halkın nabzını tutunca, AKP'nin bir oy kaybı olduğu gözleniyor" dedi.