BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  POLİTİKA

Dev Kanyonu Erdoğan açtı

Eczacıbaşı ve İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı işbirliğiyle inşa edilen ''Kanyon'' açıldı.

Abone ol

Eczacıbaşı Topluluğu ve İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı işbirliğiyle Levent'te inşa edilen ''Kanyon'' alışveriş merkezinin açılış töreninde renkli görüntüler yaşandı.

Klasik alışveriş merkezlerinin tersine sokak konseptiyle inşa edilen Kanyon'un açılış törenine, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanısıra seçkin bir davetli grubu katıldı. Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı ve İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulu
Başkanı Gürman Tevfik'in ev sahipliğinde gerçekleştirilen törende konuşan Erdoğan, bu tür yatırımların İstanbul'a farklı bir soluk getirdiğini söyledi. Erdoğan şöyle konuştu:

"Yıllar yılı konuşulur. Esenboğa'dan Ankara'ya girişteki görüntüler hep konuşulmuştur. Kararımızı verdik ve orayı tamamen yıkıp çok farklı hale getirdik. Olmaz dediler ama oldu. Oradaki tüm gecekondular yıkıldı ve süratle oralar iyileştiriliyor."


Yapılan konuşmaların ardından Kanyon'un açılış kurdelası Erdoğan tarafından kesildi. Her yönüyle kent yaşamını tanımlayan bir konseptle inşa edilenKanyon'un tasarımı, ''deneyimsel mimari'' konusunda dünya lideri olan ve İkiz Kuleler'in nasıl yıkıldığına yönelik incelemede danışmanlık yapan Jerde Partnership ve Tabanlıoğlu Mimarlık'a ait. Toplam 4 farklı kat ve sokağın bulunduğu Kanyon'un metroya bağlantısı da bulunuyor.