BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  SPOR

Detroit pes etmedi

Bahasında Miami Heat'i ağırlayan Detroit Pistons, sahadan 91-78 galip ayrıldı.

Abone ol

ABD Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA), konferans finallerine bu sabaha karşı yapılan tek maçla devam edildi.

Doğu Konferansı final serisi 5. maçında sahasında Miami Heat'i ağırlayan Detroit Pistons, sahadan 91-78 galip ayrılarak seride durumu 3-2'ye taşıdı.

Final serisinde daha önce oynanan 4 maçtan sadece 1 galibiyet alabilen ev sahibi takım, bu sabaha karşı yapılan maçta Tayshaun Prince'in iyi oyunuyla galip gelmesini bildi. Prince, Heat potasına attığı 29 sayıyla play-off kariyerinin en yüksek rakamına ulaşırken, takım arkadaşları Chauncey Billups, 17 sayı ve 10 asistle, Richard  Hamilton ise 16 sayı ve 10 ribaundla ''double-double'' yaparak galibiyette etkili oldular.

Heat'te ise yaklaşık 45 dakika sahada kalan ve 23 sayı, 3 ribaunt ve 4 asistle karşılaşmayı tamamlayan Dwyane Wade, takımının en skorer oyuncusu oldu. Onu, rakip potaya 19 sayı gönderen ve 6 ribaunt alan Shaquille O'Neal izledi.

Karşılaşmanın son 3 dakikasında hiç sayı üretemeyen Heat,  Pistons karşısında yakaladığı NBA finalisti olma şansını bir sonraki maça bırakırken, ev sahibi takım bu dakikalarda attığı 9 sayıyla galibiyete ulaştı.