BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, 16 Nisan'daki referandumda "evet" oyu kullanacaklarını ifade ederek, kararın tüm il teşkilatları ve parti yetkili kurullarının ortak kararıyla alındığını söyledi.
Abone olBBP Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin referandum kararının tüm yetkili kurullarda tartışılarak alındığını söyledi. Kararın açıkladığı saatlerde ise BBP Sival İl Teşkilatı'na ait bir sosyal medya hesabından Destici'ye "istifa" çağrısı geldi.
Mustafa Destici, Habertürk'te Veyis Ateş'in sorularını cevapladı. Referandum sürecinde il başkanlarının tamamıyla görüştüğünü ve buradan çıkan kararın MKYK'sında ele alındığını söyleyen Destici,
istişarelerin sonunda 16 Nisan'daki referandumda "evet" oyu kullanmaya karar verdiklerini kaydetti. Destici referandum süreciyle ilgili de şunları söyledi:
"İstanbul gibi illerimiz "evet" derken Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki illerimizin çoğunluğu ise "hayır"dan yana tavır aldı. Bunu hangi siyasi parti yapmıştır. Böyle ikinci bir parti var mı? Ben arkadaşlarımızın hepsini sayıyorum ve değer veriyorum. İl başkanlarımızı teker teker dinledim. MKYK üyelerimizi dinledim. Tek başına bir karar alınmadı. Oradan çıkan elbetteki kurumsal bir karardır.
"KAMPANYA YÜRÜTECEKLER Mİ?"
Bu konuda verilmiş bir kararımız yok. Bir kampanya yürütecek miyiz, süreci nasıl geçireceğiz bunun kararı yetkili kurullarda alınacak. Şu ana kadar verilmiş bir kararımız yok bu anlamda. Divan heyeti toplandıktan sonra bunun kararını alacak.
"PARTİ İÇİ MUHALEFET OLUŞUR MU?"
Bizim ihraç gibi bir üslubumuz yok (karara muhalif olanlar için). Daha çok arkadaşlarla görüşerek, bu meseleyi kendi içimizde çözmeye çalışıyoruz. Dolayısıyla böyle bir süreçte arkadaşlarımızın daha sağduyulu hareket edeceklerini düşünüyorum.
MHP'DEKİ MUHALEFET
Milliyetçi Hareket Partisi'nin iç işlerini burada konuşacak değilim. Bizim geçmişti birlikte olduğumuz ve ülkenin geleceği için bugün olduğu gibi birlikte olabileceğimiz bir parti. Muhalif olarak nitelendiren arkadaşlarımızın tamamı ülkücü arkadaşlar. Onlara da büyük saygı ve sevgim var. Bu meselenin demokrasi çerçevesi içerisinde çözülmesi gerektiğini düşünüyorum. Ülkücü hareketin bir toparlanmaya ihtiyacı var. Bu Türkiye için çok önemli."