BIST 9.725
DOLAR 35,19
EURO 36,69
ALTIN 2.970,15
HABER /  DÜNYA

Dershanelerle ilgili flaş açıklama

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, dershanelerle ilgili yapılacak çalışmanın bir “dönüşüm projesi” olacağını belirterek, “Bizim burada yapmak...

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, dershanelerle ilgili yapılacak çalışmanın bir “dönüşüm projesi” olacağını belirterek, “Bizim burada yapmak istediğimiz, dershanelerin dönüşmesinin önünü açmak. Dershanelerin özel okullara dönüşmesi ve bu yönde hizmet vermesidir” dedi.
Bekir Bozdağ, Topkapı Sarayı’nda katıldığı programda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Barzani’nin Türkiye ziyaretiyle ilgili soruları yanıtlayan Bozdağ, “Sayın Barzani’nin Türkiye ziyareti önemli. Biz Türkiye olarak bütün ülkelerle olan ilişkilerimizde ve Türkiye ile her alanda iyi olmasına özen gösteriyoruz. Irak Bölgesel Yönetimi’nin lideri Barzani’nin Türkiye’ye gelmesi elbette önemli ziyaret. Orada yapılacak görüşmeler çerçevesinde pek çok kişinin tahmin ettiği gibi bazı konular gündeme gelecek, değerlendirmeler yapılacaktır. Bunun elbette ki Türkiye- Irak ilişkilerine bir katkısı olabileceği gibi pek çok hususa da pozitif etkisi olabilecektir” dedi.

"AMAÇ DÖNÜŞTÜRMEK"
Dershanelerin kapatılmasıyla ilgili tartışmaların sorulması üzerine ise Bozdağ, dershanelerle alakalı konunun yaklaşık 3 senedir gündemde olduğunu belirterek, “Yani birden bire gündeme getirilmiş, birden bire adım atılan bir konu değil. Türkiye bunu tartışıyor. Bu tartışmanın ilk gündeme geldiği günden bugüne geçen sürede esasında bu konudaki hazırlıklar bakımından da herkes için bir fırsat oldu. Bizim burada yapmak istediğimiz dershanelerin dönüşmesinin önünü açmak. Dershanelerin özel okullara dönüşmesi ve bu yönde hizmet vermesidir. Özel okula dönünce de bunların desteklenmesi, bazı öğrencilerin özel okullarda okuması halinde onlara destek sunulması, dershanelerde görev yapan öğretmenlerle alakalı tedbirler alınmasını içeren bir dizi yardımı da barındıran bir adım atıyoruz. Bir adım atılma çalışması var. Onun için bu bir dönüşüm projesi dersek daha doğru olur. Biz bu okulların artması ve özel eğitim veren kurumların çoğalmasından da memnuniyet duyuyoruz. Bu konuda atılacak adımlar bunu güçlendirecektir” dedi.

"GİDEN VAR, GİDEMEYEN VAR"
Bozdağ, Türkiye’de öğrencilerin bir kısmının dershaneye gidebildiğini belirterek, “Dershaneye giden öğrenciler var, gidemeyen öğrenciler var. Üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilerin büyük bir çoğunluğu dershaneye gitmiyor. Ama bir kısmı da dershaneden destek alıyor. Önümüzdeki süreç içerisinde bu alanda bir değişim ve dönüşüm yaşanacaktır” şeklinde konuştu.
Türkiye’nin bugün her ilinde üniversite kurulduğunu kaydeden Bekir Bozdağ, “Bu yükseköğrenime geçişte daha fazla öğrenciye fırsat Verme noktasında attığımız başarılı adımların birer göstergesidir” diye konuştu.

YURT SORUNU
Bozdağ, yurt konusunda da ciddi adımlar attıklarını ifade ederek şunları söyledi:
“188 bin öğrenci yurtta kalıyordu. Şu anda baktığımızda Türkiye’de 310 bin öğrenci yurtlarda kalıyor. Bu senenin sonuna kadar 400 bin civarında öğrenci yurtlarda kalma imkanı buluyor. Eskiden koğuş sisteminde kalıyorlardı, şimdi ikişer kişilik odalarda kalıyorlar. Bu konuda da eğitim gören yavrularımızın ihtiyaçlarını giderme konusunda ciddi adımlar attık. Öte yandan okullaşma, öğretmen atamaları itibariyle Türkiye’de eğitimden herkesin eşit imkanlarda yararlanması konusunda da ciddi adımlar attık. Bütün bu iyileştirmeler de öğrencilerimizin daha iyi yetişmesine, ara destek ihtiyaçlarının azalmasına da büyük katkı sağlamıştır.”

EĞİTİM KALİTESİ ARTACAK
Milli Eğitim Bakanlığı’nın, bundan sonraki süreçte de eğitimin kalitesini artırma, öğrencilere destek olacak başka mekanizmaları Milli Eğitim içerisinde ihdas etme konusunda da ayrı bir çalışma yürüttüğünü dile getiren Bozdağ, “İlave destek derslerini kendi iç mekanizması içerisinde verecek formüller üzerinde de çalışıldığını biliyorum. Bu çalışma bittikten sonra kamuoyuyla detaylar açıklandıktan sonra tartışılsa daha sağlıklı olacaktır. Çünkü kanun tasarısı olarak meclise geldiği zaman bu tasarının içerisinde neler var, neler yok görülecek ve o zaman eleştirilerin yapılması daha sağlıklı olacaktır” dedi.
(İHA)