BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  GÜNCEL

Derin Yengenin kalemini kim kırdı?

Ergenekon'dan gözaltına alındı, kovulmadı. Ergenekon'a gelin oldu yine kovulmadı. Bardağı taşıran bir söyleşi oldu.

Abone ol

Serdar Turgut en baştan, son güne kadar Güler Kömürcü'ye sahip çıktı hep. Milliyet'teki Sedat Peker-Güler Kömürcü bandı bile, Serdar Turgut'a geri adım attırmadı:

-Suçu ıspatlanıncaya kadar o masumdur!

Aradan çok geçmeden, Ergenekon Çetesi patlak verdi. Peşpeşe yapılan operasyonlar, Akşam Gazetesi'nin yazarı Güler Kömürcü'ye kadar sıçradı. Kömürcü gözaltına alındı, serbest kaldı, Serdar Turgut aynı kararlılığını sürdürdü:

-Suçu ispatlanıncaya kadar o masumdur!

Ergenekon'un bir başka ismi ile görüldü Kömürcü... Şu anda kaçak olan Turan Çömez'le yanyana ve samimi fotoğrafları yeraldı İnternet Medyası'nda... Ve hemen arkasından gelen evlilik haberi...

Kömürcü, kendisi gibi Ergenekon sanığı olan Zekeriya Öztürk ile cezaevinde evlendi... Evlilik haberini okuyonlar, bir kez daha Serdar Turgut'un kapısını çaldı:

-Güler çok oldu... Bu böyle gitmez, lütfen bir şeyler yap!

Hatta, dalgasını geçenler bile oldu. Yazıişlerinin orta yerinde, Serdar Turgut'a "Yeni damadın hayırlı olsun" diyerek takılanlar oldu. Turgut aldırmadı yine, hatta kızdı:

-Size ne kardeşim, özelidir onun bu onun suçlu olduğunu göstermez.

Kömürcü'nün "Ergenekon Gelini" olması bile Serdar Turgut'un işlem yapmasına yetmedi. Ta ki, Habertürk'deki röportaja kadar. İşte ne olduysa ondan sonra oldu.

Aynı haber ertesi gün Hürriyet'te de çıkınca Güler Kömürcü'nün cezası kesildi:

-Gönderin!

Emir büyük yerden gelmişti... Çünkü Kömürcü Çukurova Grubu'na zarar vermeye başlamıştı. Hal böyle olunca, gönderilmesi elzem oldu. Üstelik Serdar Turgut'un direnişine rağmen...

Özeti şu: Güler Kömürcü'nün kalemini Serdar Turgut değil, Çukurova Grubu kırdı...