BIST 9.976
DOLAR 34,08
EURO 38,12
ALTIN 2.845,81
HABER /  GÜNCEL

Derin devlet ayağa düştü

Eline silah alan derin devlet adına çete kuruyor. Bülent Orakoğlu da bu duruma isyan ediyor.

Abone ol

Küre Operasyonu’yla Sauna çetesi gündeme bomba gibi düştü. Emniyet İstihbarat Dairesi eski Başkan Vekili Bülent Orakoğlu çeteyi, ‘eylemlerini vatan-millet adına yapıyormuş gibi gösteren örgütlenmeler’ olarak tanımladı.

Eski istihbaratçı Orakoğlu, Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda görevli Yüzbaşı Nuri Bozkır’ın çete ile bağlantılı olduğu iddiasına ilginç bir yorum getirdi. Derin devlet kavramının Türkiye’de ayağa düşürüldüğünü kaydeden Orakoğlu, “Derin devleti çeteyle eşdeğer hale getirdiler. Bu da yürütülen psikolojik savaşla gerçekleşti.” dedi.

Küre Operasyonu kapsamında yakalanan çete üyelerinin, kendilerine bazı misyonlar atfettiğine dikkat çeken Orakoğlu, “Bunlar, eylemlerini vatan-millet adına yapıyormuş gibi gösteren örgütlenmeler.” ifadelerini kullandı.

Çete üyelerinin sahte MİT belgeleri kullanmasını da değerlendiren Orakoğlu, “Teşkilatta işini iyi yapanlar olduğu gibi, görevini suiistimal edenler de var.” dedi. Olayın Susurluk’a benzetilmesine karşı çıkan Orakoğlu, Susurluk’ta siyasetçi-bürokrat ve mafyanın iç içe olduğunu, bu olayın ise ‘çete’ olarak değerlendirilmesi gerektiğini savundu.

TBMM Susurluk Araştırma Komisyonu eski üyesi Fikri Sağlar ise, Susurluk düzeninin devam ettiğini belirtirken birilerinin devletten aldığı eğitimi kendi hedefleri için kullandığına dikkat çekti. Sağlar, “Caydırıcı cezalar verilirse Susurluk düzeni yavaş yavaş ortadan kalkar.” dedi.

Haber: Emre Soncan
Kaynak: