Depremin tel gibi büktüğü tren rayları onarılıyor: Toplam uzunluğu bin 275 kilometre!
![Depremin tel gibi büktüğü tren rayları onarılıyor: Toplam uzunluğu bin 275 kilometre!](https://img.internethaber.com/rcman/Cw720h450q95gc/storage/files/images/2023/02/15/tren-2-MFKz_cover.jpg)
Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası AFAD ile koordineli olarak afet bölgelerinde hasar gören tren raylarının bakım ve onarım çalışmalarını sürdürüyor.
![Depremin tel gibi büktüğü tren rayları onarılıyor: Toplam uzunluğu bin 275 kilometre!](https://i.internethaber.com/storage/files/images/2023/02/15/tren-1-Jr9T.jpg)
Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sonrası afet bölgelerindeki illerden geçen toplam uzunluğu bin 275 kilometre demiryolu hattında hasar meydana geldi.
![Depremin tel gibi büktüğü tren rayları onarılıyor: Toplam uzunluğu bin 275 kilometre!](https://i.internethaber.com/storage/files/images/2023/02/15/tren-2-JNdp.jpg)
Bunun üzerine harekete geçen TCDD yapım ekipleri, bin 60 kilometresindeki çalışmaları tamamlayarak trafiğe açtı. 215 kilometrelik İslahiye - Fevzipaşa, Fevzipaşa - Nurdağı, Köprüağzı - Kahramanmaraş, Pazarcık - Malatya illerindeki demiryollarında yol bakım çalışmaları ise devam ediyor.
![Depremin tel gibi büktüğü tren rayları onarılıyor: Toplam uzunluğu bin 275 kilometre!](https://i.internethaber.com/storage/files/images/2023/02/15/tren-3-DyGO.jpg)
7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler esnasında gar ve istasyonlarda bekleyen, seyir halinde olan 16 yük vagonu ve 4 vagondan oluşan 1 dizel seti yoldan çıkarak ağır şekilde hasar aldı
![Depremin tel gibi büktüğü tren rayları onarılıyor: Toplam uzunluğu bin 275 kilometre!](https://i.internethaber.com/storage/files/images/2023/02/15/tren-5-1IYu.jpg)
Deprem nedeniyle ayrıca 307 yük vagonu, 9 lokomotif kapanan hat kesiminde mahsur kaldı. Ekiplerin yaptıkları çalışmalar sonucunda mahsur kalan lokomotif ve vagonlar kurtarıldı.