BIST 9.577
DOLAR 34,00
EURO 37,86
ALTIN 2.821,33
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Deprem tatbikatı gerçeğini aratmadı

Afyon Kocatepe Üniversitesi'nin Sallanmadan Yaşayalım Projesi kapsamında deprem tatbikatı yaptı.

Abone ol

Afyon Kocatepe Üniversitesi'nin (AKÜ) Sallanmadan Yaşayalım Projesi kapsamında, Afyonkarahisar Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO) Müdürlüğü işbirliğinde deprem tatbikatı gerçekleştirildi.

Afyonkarahisar'da Polis Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü (PMYO), İl Sağlık Müdürlüğü, AKÜ, Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE), İl Sivil Savunma Müdürlüğü ekiplerinden oluşan yaklaşık 100 personelin katılımıyla deprem tatbikatı yapıldı.

Sivil Savunma Arama Kurtarma Birliği Müdürü Turan Ala'nın yönettiği deprem tatbikatı senaryoya göre, 6.6 şiddetindeki Afyonkarahisar merkezli deprem, sarsıntı ve patlamalarla başladı. Tatbikatta yakınlarının enkazda olduğunu öğrenenler gözyaşları içinde enkaz başına koştu.

Çığlıklar atarak enkaza koşan oyuncuları, polis sakinleştirmeye çalışırken bir yandan da enkaz çevresine güvenlik şeridi çekildi. Olay yerine gelen arama kurtarma ekipleri enkaz üzerinde çalışmalarına başlarken, sağlık ekipleri de enkazdan çıkarılanlara müdahale etti. Arama kurtarma köpekleri de enkaz içinde kimse olup olmadığını kontrol etti.

Gerçeğini aratmayan deprem tatbikatında senaryo gereği enkaz alanında hırsızlık yapan bir kişi de polis ekiplerince etkisiz hale getirildi. Hava ambulansının da yer aldığı tatbikatta enkaz altından çıkarılan bir yaralı helikopterle hastaneye kaldırıldı.

Çalışmalarda beton yığınının arasından yaralı çıkarılırken kurtarma ekipleri izleyenler tarafından uzun süre alkışlandı. Binada mahsur kalanlar ise halat yardımıyla kurtarma ekiplerince indirildi. İzleyicilerden tam not alan ve gerçeğini aratmayan tatbikat 1 saat sürdü. Tatbikat sonrası kent protokolü ekiplere teşekkür etti.