BIST 10.343
DOLAR 32,68
EURO 35,10
ALTIN 2.445,12
HABER /  GÜNCEL

Deprem konutları ne oldu?

CHP, depremde zarar gören konutlardaki hasar tespit çalışmalarının durumu sordu.

Abone ol

CHP, depremde zarar gören orta hasarlı binaların onarım ve güçlendirme çalışmalarının uygun yapılıp yapılmadığının tespiti amacıyla Meclis araştırması açılmasını istedi.

CHP Kocaeli Milletvekili İzzet Çetin, TBMM Başkanlığı'na sunduğu
araştırma önergesinde, 17 Ağustos ve 12 Kasım 1999 depremlerinin,
Türkiye'nin 20. yüzyılda yaşadığı en büyük felaketler olarak tarihe
geçtiğini vurguladı.

Bu depremlerde yaklaşık 400 bin binanın hasar gördüğünü kaydeden
Çetin, üzerinden 7 yıl geçmesine rağmen depremin yarattığı sorunların
tam olarak çözülemediğini belirtti.

Orta hasarlı binaların onarımı ve güçlendirilmesinin daha çok dikkat, özen ve teknik bilgi gerektirdiğini bildiren Çetin, ''Aksi halde özenli yapılmayan onarım, fayda yerine zarar da getirebilir. Nitekim 12 Kasım 1999 depreminde en çok hasar, yanlış onarım ve takviye gören yapılarda meydana gelmiştir'' dedi.

CHP'li Çetin, binaları zarar gören vatandaşlara verilen krediden yararlanamayanların, tekniğe uygun olmayan yöntemlerle onarım yaptıklarını; bina çatlaklarını sıvamak veya boyamak suretiyle hasarlarını gizlediklerini kaydetti.

İzzet Çetin, 17 Ağustos ve 12 Kasım depremlerinde zarar gören orta hasarlı binaların onarım ve güçlendirme çalışmalarının amaca ve tekniğe uygun yapılıp yapılmadığının; orta hasarlı binalarda güçlendirme işlemlerinin neden tamamlanamadığının ve bu konudaki aksamaların nereden kaynaklandığının tespiti amacıyla Meclis araştırması açılmasını istedi.