BIST 9.900
DOLAR 34,12
EURO 38,10
ALTIN 2.870,35
HABER /  POLİTİKA

Denktaşın Kıbrıs yalanı

Bakan yok dedi Denktaş hava sahasının açılacağını iddia etti. Sonunda Dışişleri Denktaş'ı yalanladı!

Abone ol

Türk hava sahasının Rumlar'a açılmasının 24 Ocak eylem planının bir parçası olduğu ve bir bütün olan bu planda da öngörüldüğü gibi hava sahasının tek taraflı olarak açılmasının karşı taraf herhangi bir adım atmadığı sürece söz konusu olmadığı bildirildi.

Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, kısa bir süredir Türk ve KKTC'de, çevresinde tartışmaların yapıldığı hava sahası konusuna açıklık getirerek, 1974'ten beri süregelen mevcut durumda ''en ufak bile bir değişiklik olmadığını'' kaydettiler.
Üst uçuşların Rum Havayolları dışındaki uçaklar için zaten hep serbest olduğuna dikkati çeken aynı kaynaklar, hava sahasının açılmasına ilişkin KKTC Dışişleri Bakanı Serdar Denktaş'ın bugün yaptığı açıklamanın ise yanlış değerlendirildiğini, Denktaş'ın söz konusu beyanında 24 Ocak kararlarını kastettiğini bildirdiler.

24 Ocak planının 2. maddesinde, ''Kıbrıs Rum yönetimi Havayolları'nın üst uçuşları için Türk hava sahasının kullanılmasına ilgili uluslararası kurallar çerçevesinde izin verilmesinin'' öngörüldüğünü hatırlatan kaynaklar, ancak bu eylem planının bir paket olduğunu ve içinden tek bir unsurunun çıkartılarak uygulanamayacağını vurguladılar.