BIST 9.577
DOLAR 33,99
EURO 37,83
ALTIN 2.820,69
HABER /  SPOR

Denizliden liderlik hesapları

Beşiktaş'ta Mustafa Denizli liderlik hesabı yapıyor.. Sivas galibiyetiyle keyiflenen hoca ilk yarıyı lider bitireceklerini iddia etti

Abone ol

Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, ilk yarıyı zirvede kapatacaklarını belirtti. Mustafa hoca, Sivas maçıyla ilgili olarak da, “Kazanmak için gerekeni yaptık” dedi

Sivas deplasmanından da puanla dönerek, lig ikinciliğini yakalayan Beşiktaş’ın Teknik Direktörü Mustafa Denizli, “Kazanmak için gerekeni yaptık” diye konuştu.

Galatasaray ve Fenerbahçe’nin puan kaybetmesinden çok, kendilerinin kazanmalarının önemli olduğunu söyleyen Denizli, “Karşımızda puana ihtiyacı olan, dirençli bir takım vardı. Bu maça hazırlanmaları için önlerinde uzun bir süre bulunuyordu. Bu nedenle biz kazanmak için gerekeni yaptık. Karşılaşmanın geneline baktığımızda bütün net pozisyonlar Beşiktaş tarafından üretildi” diye konuştu.

‘Kapanacağını biliyorduk’
12 puan geriye düştükleri 6. hafta sonunda iki rakibiyle 24 puan bulunduğunu, üstteki takımlara bakıldığında da toplam 44-45 puanlık bir fark göründüğüne dikkat çeken Mustafa hoca, “Şimdi bir puana indi. Bu farkın kapanacağını biliyorduk. Bu hesapları biz yaparız ama yapamayanlar vardır. Beşiktaş’ın grafiği iyi bir grafik” ifadesini kullandı.

“İlk yarıyı lider bitiririz” diye konuşan Mustafa Denizli, bunun önemli olmadığını, yakalanan avantajı koruyabilmenin ve devamlılığı sağlayabilmenin mühim olduğunu ifade etti.

Böyle maçların analizini yaparken sadece 90 dakikalara bakılmaması gerektiğini de söyleyen siyah-beyazlıların teknik patronu şöyle devam etti:
“Biz de biliyorduk İstanbul’a dönmeyi... Manchester’ı yendikten sonra ailemizle, sevdiklerimizle bayram yapmayı... Ama futbolda başarı bazen fedakarlık gerektirir.”