BIST 9.774
DOLAR 34,04
EURO 37,99
ALTIN 2.803,71
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Denizli'de İlhan Cihaner rahatsızlığı

CHP'nin sürpriz bir kararla Ergenekon davası sanıklarından eski başsavcı İlhan Cihaner'i Denizli'den aday göstermesi tepkiye yol açtı.

Abone ol

CHP'nin sürpriz bir kararla Ergenekon davası sanıklarından eski başsavcı İlhan Cihaner'i Denizli'den ikinci sıra milletvekili adayı göstermesi, tepkiye yol açtı.

Uzun yıllar partinin il ve ilçe yönetim kurulu üyeliklerini yapan Veli Haşim Asiltürk, Cihaner'in adaylığını partililere ihanet olarak değerlendirdi. Asiltürk, ön seçimle belirlenen isimlerin üstüne bir aday koymanın saygısızlık olduğunu belirterek, "Denizli'mizde insan mı bitti de ithal aday getiriyoruz? Partinin CHP'lilerin partisi olmasını istiyorum. Ön seçimle güzel bir hava yaşamıştık. Her şey güzeldi. Ama ithal bir Ergenekon sanığının, şaibeli bir insanın aday gösterilmesi, partim adına çok üzüntü vericidir" dedi.

CHP'den milletvekili adayı olmak için Denizli baro başkanlığından istifa eden 4. sıra adayı Adil Demir de Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) tepki gösterdi. Demir, "Kontenjan kullanılmaması, demokrasinin daha yaygınlaşması için Denizli'de çok olumlu rüzgâr estirmişti. YSK, demokrasinin daha fazla uygulanmasına olanak veren kontenjan kullanılmasına dair kararıyla demokrasiyi daraltan bir karar vermiştir. YSK'nın kararı, demokrasiye ve hukuka uygun değildir" görüşünü dile getirdi.

CHP Denizli 3. sıra adayı Melike Kayhan Basmacı, 'Genel merkezin takdiri' yorumunu yaparken CHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven, "Kontenjan kullanılmamasını genel merkezimizden istemiştik. Ancak YSK'nın uyarısı üzerine kullanmak zorunda kaldık." ifadelerini kullandı.

DENİZLİ'DEN CİHANER'E GEÇİT YOK

AK Parti'nin Denizli'deki aday tanıtım toplantısında da İlhan Cihaner konuşuldu. Partinin Denizli 5'inci sıra milletvekili adayı olan Türkiye Hukukçular Derneği Başkanı Cahit Özkan, Denizli'nin İlhan Cihaner'e yol vermeyeceğini vurguladı. Özkan, "Kafes Eylem Planı'nın Erzincan'daki icrai eylemlerini planlayan bir sanıktır Cihaner. Bu sanığın yalan söyleme hakkı vardır. Ama siyasete girdiyse yalan söyleyemez" dedi.