BIST 9.774
DOLAR 34,04
EURO 37,86
ALTIN 2.801,70
HABER /  GÜNCEL

Deniz Feneri şimdi de mağaza açtı

Deniz Feneri Derneği, Kütahya'da “Kütahya Gezici Giyim Mağazası”nı açtı.

Abone ol

Deniz Feneri Derneği, “Kütahya Gezici Giyim Mağazası”nı törenle açtı. Açılışa katılan Deniz Feneri Derneği Genel Başkan Yardımcısı Recep Koçak, mağazanın 15 gün süre ile açık kalacağını bildirdi.

Kütahya’da Belediye arkasında açılan Deniz Feneri Derneği Gezici Giyim Mağazası, Kütahya’da ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını giderecek. Giyim mağazasının açılışına Derneğin Genel Başkan Yardımcısı Recep Koçak, Kütahya Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Fikret Tüfek, Ak Parti Eski İl Başkanı ve Eski İl Özel İdaresi Başkanı Şükrü Nazlı ve çok sayıda davetli katıldı. Açılışta konuşan Genel Başkan Yardımcısı Recep Koçak derneklerinin 1998 yılından bu yana faaliyette olduğunu anlattı.

"İHTİYAÇ SAHİPLERİNİN İHTİYACINI GİDERECEK"

Koçak, “Deniz Feneri Derneği ihtiyaç sahiplerinin tüm ihtiyaçlarını karşılayan bir dernek. İhtiyaç sahiplerinin gıda, giyim, nakit gibi ihtiyaçlarını karşılıyor. Buraya açtığımız giyim mağazasında da yine ihtiyaç sahiplerini buraya davet ederek ihtiyaçlarının giderilmesini hedefliyoruz. Bizim kayıtlarımızda bulunan Kütahya’daki ihtiyaç sahiplerinin son araştırmaları yapıldı, bilgileri güncellendi. Bizde kaydı olan ihtiyaç sahipleri buraya çoluk çocukları ile birlikte randevu usulüyle davet ediliyor. Bu mağaza yaklaşık bin 300 Kütahyalı ihtiyaç sahibinin ihtiyaçlarını giderecek şekilde hazırlandı. Yaklaşık 15 gün süre ile açık kalacak” dedi.

Koçak, “Mağazamız isminden de anlaşılacağı üzere bir ilde sabit kalmıyor. Buradaki ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçları giderildikten sonra başka bir ile gidiyor. Oradaki ihtiyaç sahipleri ile buluşuyor. Bizim müşterilerimiz, “tabir-i caizse” ailelerimiz. Onların mutluluğunu amaçlıyoruz. Biz dernek olarak bugüne kadar Kütahya’da yaklaşık 17 bin vatandaşımızı yardımlarla sevindirdik. Kütahya, yardım bağışçılarımızın da, gönüllülerimizin de çok olan bir olduğu gibi yardım alma bakımından da çok sayıda yardım alan vatandaşımızın olduğu bir ilimiz. Aslında burada ilişkilerimiz dengelenmiş durumda” diye konuştu. Simav depreminin ardından depremzedelere yardım amacıyla ekiplerinin hemen deprem bölgesine ulaştıklarını da ifade eden Dernek Genel Başkan Yardımcısı Recep Koçak, “Simav’daki depremden hemen sonra bizim ekiplerimiz oraya ulaştı. Orada depremzedelerimizin ihtiyaçlarını karşılamaya başladık. Gıda yardımlarımız oldu. Devletin kuruluşları ile beraber, Kızılay ile beraber bir Sivil Toplum Kuruluşu olarak haftalardır biz Simav’daydık. Oradaki vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu. Yapılan konuşmaların ardından “Kütahya Gezici Giyim Mağazası”nı törenle hizmete açıldı. Açılışa davet edilen ihtiyaç sahipleri vatandaşların da ihtiyaçları giderilmeye başlandı.