BIST 10.682
DOLAR 32,55
EURO 35,10
ALTIN 2.465,08
HABER /  POLİTİKA

Deniz Baykalın kafası neden karışık?

CHP lideri Baykal çok tartışılan 301. madde konusunda karışık ifadelerde bulundu.

Abone ol

Bir gazeteci, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a Yazar Elif Şafak'ın yargılandığı davada beraat kararı verildiğini hatırlatarak, Baykal'a TCK'nın 301'inci maddesiyle ilgili tartışmalara ilişkin görüşlerini sordu.

Elif Şafak'ın beraatinden memnunluk duyduğunu belirten Baykal, ''Umarım bu karar bu tartışmayı (301'inci madde) daha doğru değerlendirmeye katkı yapar. Sorun nerededir? Bu maddede mi, bu maddenin yanlış işletilmesinde midir, bu madde işletilirken yargıya sokağın müdahalesinde midir? Bütün bunların ayrıntılı olarak değerlendirilmesi lazım'' dedi. Baykal, Türkiye'ye yönelik taleplerin akıl süzgecinden geçirilerek değerlendirilmesi gerektiğini ifade ederek, ''Hiç süzgece gerek yok, ne isterlerse yapalım anlayışı yanlıştır. Bugünkü iktidar böyle götürüyor. Birilerinin gözüne girmeye çalışarak siyaset yapıyor'' diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen da kararı değerlendirdi. Yazar Elif Şafak'a verilen beraat kararını değerlendirirken, ''Türkiye'de düşünce özgürlüğünün Avrupa'nın gerisinde olmasını hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. Ama bir şartla; bu düşünce özgürlüğüne sığınarak devletin güvenliğinin tehlikeye düşürülmesini de kabul etmiyoruz'' dedi.