BIST 9.976
DOLAR 34,02
EURO 38,02
ALTIN 2.826,76
HABER /  GÜNCEL

Deniz Baykal'ı yine topa tuttu

Türkiye Değişim Hareketi (TDH) lideri Mustafa Sarıgül, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın yürüttüğü siyaseti eleştirdi.

Abone ol

Baykal'ın CHP başında girdiği toplam 11 genel ve yerel seçimden başarı elde edemediğini söyleyen Sarıgül, anamuhalefet liderini 'başarısızlığın üzerine oturmak'la suçladı.

Sarıgül, Baykal'ın küçük olsun benim olsun anlayışı ile hareket ettiğini belirtirken, "CHP'nin başındaki zat-ı muhterem 40 yıldır partiyi yönetiyor ve görevine devam ediyor. Sayın Baykal Türkiye'yi korumaya çalışmıyor. Kendi koltuğunu korumaya çalışıyor" dedi.

Mustafa Sarıgül, İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği'ni (ÖNDER) ziyaret etti. ÖNDER yetkililerinin sorunlarını dinleyen Sarıgül, Danıştay'ın katsayı kararının binlerce öğrenciyi mağdur ettiğini ifade etti.

Ardından TDH hakkında bilgi vererek, Türkiye'nin 82 vilayetinde örgütlendiklerini anlattı. Sarıgül, "İster beğenin ister beğenmeyin Türkiye'de bir iktidar var. Ancak, Türkiye'de bugün iktidara alternatif olabilecek yeni bir siyasi hareket yok" diye konuştu.

Basın mensuplarının CHP'nin gidişatı ile ilgili sorularını da cevaplayan Sarıgül, Baykal'a yüklendi.

TDH lideri, şunları kaydetti:

"Düşünün bir genel başkan 5 genel seçime, 6 tane yerel seçime girmiş. Ancak hiçbir başarı yok. Baykal halen orada oturuyor. Küçük olsun benim olsun diyor."