BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  POLİTİKA

Deniz Baykal İstanbulda

CHP lideri Deniz Baykal, İstanbul'un artık yaşanamaz bir kent haline geldiğini savundu.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, İstanbul'un artık yaşanamaz bir kent haline geldiğini belirterek, ''Buna ciddi bir şekilde el atmak, yeni bir İstanbul yönetim modeli ortaya koymak lazım''dedi. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, THY'ye ait uçakla Ankara'ya hareketinden önce Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifini ziyaret ederek, taksicilerin sorunlarını dinledi.

''İSTANBUL YAŞANAMAZ HALE GELMİŞ''
''İstanbul artık yaşanamaz hale gelmiş'' diyen Baykal, sözlerini şöyle sürdürdü: ''İstanbul, insanların huzur için de yaşayıp, üretebilecekleri bir ortam yaratamaz hale gelmiş. Buna çok ciddi bir şekilde el atmak lazım. Yeni bir İstanbul yönetim modeli ortaya koymak lazım. İstanbul'u artık ayrı bir olay gibi ele alıp, yasal yeni yapılanmaya girmek lazım.'' Belediyelerin imar durumu değişiklikleriyle uğraştığını ve belediye meclisinden alınan kararların büyük bir bölümünün bununla ilgili olduğunu ifade eden Baykal, şunları söyledi:

''Belediyeler daha önce yapılan planları bozma çabası içinde. Nasıl bozuyor? İmar yoğunluğunu artırarak bozuyor. İmar yoğunluğunu artırırken o artışın yol açacağı sorunların hiçbirine yönelik ne bir yatırım, ne bir planlama, ne de bir hazırlık var. Kentin içinde büyük nüfus çekim merkezleri oluşturuluyor. Bunun altında imar düzenin bozulması var. Bunun da altında rant var. Rantın altında da belediyeciliğin iflas ettirilmesi var. Belediyecilik artık rantın emrine girmiştir. İstanbul'da maalesef çok yaygın bir olay.''