BIST 9.916
DOLAR 35,05
EURO 36,28
ALTIN 2.912,71
HABER /  DÜNYA

Demokratikleşme paketinin içinde demokrasi yok

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, “Demokratikleşme paketi denilen şeyin içerisinde demokrasi yoktur. İçerisinde AK Parti’nin seç...

Abone ol

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, “Demokratikleşme paketi denilen şeyin içerisinde demokrasi yoktur. İçerisinde AK Parti’nin seçim maketi vardır" dedi.
Kamalak, Bursa’da partisinin belediye başkan adaylarını açıkladı. SP’nin Yıldırım belediye başkan adayı İbrahim Özacar, Nilüfer belediye başkan adayı Yusuf Geliş, Osmangazi adayı ise Gökhan Gerçek olarak açıklandı. Barış Manço Kültür Merkezi’ndeki aday tanıtım toplantısında konuşan Kamalak, gazetecilere gündemi değerlendirdi. Bir kutunun üzerine ‘demokratik’ yazılması halinde içerisindekinin demokratik olmayacağını öne süren SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak,"Mesela zehir kutusunun üzerine şifa yazsanız içindeki şifaya dönüşmez. Demokratikleşme paketi denilen şeyin içerisinde demokrasi yoktur. AK Parti’nin seçim maketi vardır. Tek tek ele alalım; Mor Gabriel Kilisesi’nin malları Süryani vatandaşlara teslim edilecekmiş. Bu demokratik bir şey değil ki; gasp edilmiş bir hakkın sahiplerine iadesidir. Mesele bundan ibaret. Diğer taraftan alfabeye 3 harf eklenecekmiş. W, x, q. Bu demokratik açılım değil, bir eksiğin tamamlanmasıdır. Diğer taraftan Siyasi Partiler Kanunu’nun 11’nci maddesi 2’nci fıkrasındaki 6 yasak diyor, ama farkında değiller, 5 yasak aslında. 6’ncısı benim de imzamı taşıyan, 1999’da yürürlükten kaldırılmıştır. Geriye kalanlar neler var? Hırsızlar, yolsuzlar ihaleye fesat karıştıranlar, katiller, bölücüler, vatan hainleri var. Bunlar için siyasi partiye üye olma yasağı kaldırılıyormuş. Bu kabul edilemez bir durumdur. Siyasi partiler bir toplumun, milletin en güzide kuruluşları, en temiz müesseseleri olmak durumundadır. Çünkü siyasi partiler devlet yönetimine talip olan kuruluşlardır. Bunları açmak ile demokrasi paketi mi oluyor? Hayır. Hiç iyisi yok mu içinde, elbette var" diye konuştu.

"HAZİNE YARDIMI YÜZDE 1 OYA DA VERİLSİN"
SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, hazine yardımının yüzde 3 oranında oy alan siyasi partilere verilecek olmasını da yanlış bulduğunu söyledi. Kamalak, hazine yardımının yüzde 1 oy alan partilere de verilmesini istedi. Yüzde bir oyun aşağı yukarı 1 milyona yakın seçmenin oy verdiği parti anlamına geldiğini anlatan Kamalak, seçim barajı tartışmalarını da yorumladı. Kamalak, "Barajı tartışıyor, kiminle tartışıyor; kendi içinde. Yüzde 10’luk mu devam etsin - kendi işine gelen budur-, yoksa 5’lik dar bölge mi devam etsin? Kiminle tartışacak? Kendisiyle tartışıyor. Yıllardır tartışıyoruz bunları" diye konuştu.
Pakette olumlu buldukları kamuda baş örtüsü serbestiyetini de değerlendiren SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, kapsam dışı bırakılan 4 kurumda da baş örtüsünün serbest olması gerektiğini dile getirdi. Kamalak şunları söyledi:
"Hanım bacılarımız için biz bunun kaldırılmasından yanayız. Destekliyoruz, ama yeterli değil. Tahdidi olarak 4 grubu dışarıda tutuyor; askeriye, emniyet teşkilatı, hakimler ve savcılar. Bunlar kabul edilemez bir durumdur. Sizler vasıtasıyla aziz milletimize soruyorum: Başı açık bir hakim, bir savcı başı örtülü bir hanım efendiden gerçekten daha dürüst, daha adil karar verir diyebiliyor muyuz? Var mı elimizde öyle bir kriter? Başı açık bir subay, başı örtülü bir subaya nispetle ‘Allah Allah’ diyerek düşmanın üzerine daha cesaretle yürür, vatan savunmasını daha iyi yapar diyebiliyor muyuz? Başı açık bir polis memuru, örtülüden daha can siperane mahallesini vatandaşını koruyor diyebiliyor muyuz? Tam aksine bana sorarsanız. Çünkü başını örten samimi ise, bir inancın gereği olarak başını örtüyor. Askeri ölüme götürebilmek için vatan müdafaasında ahiret inancının onda bulunması lazım. Şehitliğe inanması lazım. Siz diyebilir misiniz, başı açıklar başı örtülülere nispetle şehitliği daha fazla kutsar? Bu münasebetle düşmanın üzerine canı pahasına daha iyi hareket eder diyebilirseniz, o ayrı konu".
Tam özgürlükten yana olduklarının altını çizen Kamalak, "Biz tam özgürlük olmalı diyoruz. 18 yaşını bitiren bir kızımız evlenme hakkına sahip mi? Evet. Bir suç işlediğinde kamu sorumlu mu? Evet. Eş seçme hakkına anne olma hakkına sahip mi? Bırak da baş örtüsünü, kendi kıyafetini seçme hakkına da sahip olsun. Çok şey mi isteniyor? Özgürlükler tam olmalı. 80-90 yıldan beri milletle halkın arasındaki cereyan etmiş olan uyumsuzluklar kaldırılmalıdır. Biz Saadet Partisi olarak bunu savunuyoruz" diye konuştu.
(İHA)